Komentari za tekst "Kako pripremiti dete za polazak u vrtić?"

Komentara
8
Ostavite komentar
Moja cerka ima 5 god,krenula je u wrtic 4 septembra. Nikako ne moze da se nawikne jedwa ujutru ostaje. Ne znam sta da radim pomozite mi mame dajte mi neki sawet. Inace dete mi je upalo u mesowitu grupu sa decom od 3 do 5.5 god.Unapred hwala
Ja sam moju devojcicu povela u vrtic,tj jaslice sa 14 meseci. U pitanju je privatni vrtic,jer nismo dobili mesto u drzavnom. Elem,ja licno isto radim u vrticu i videla sam kako se ponasaju sa novom decom. Ako je njih 30,a u vrtic su krenuli recimo njih 2,3 u isto vreme..uglavnom prvih dana se vise obrati paznja (koliko je to moguce),dok je u jaslama to jos rigoroznije,jer su manje grupe i drugacije je ponasanje i same dece. Sto se tice moje malene,ja nisam imala naruciti problema,odnosno nikakvih. Prvi dan smo bile obe u jaslama 20minuta da upoznamo prostor,drugare i vaspitce,sutra je bila 30 minuta bez mene,prekosutra 45, cetvrti dan sat ipo i peti dan do spavanja,tj 3 ipo sata,vec naredne nedelje je spavala. Vecina roditelja u njenoj grupi deli isto iskustvo. Licno mislim da sto je mladje da je lakse,gvozdje se kuje dok je vruce. Mada je sve individualno naravno. Postoje deca kojima treba vise vremena. Meni se licno ne dopada kako rade adaptaciju u drzavnom...previse otegnu...ne istave deteu prostora da istrazi i sam oceni kakva je to sredina..ali svako ima svoje misljenje.
Upisete dete lepo u privatni vrtic i ne ocekujete cuda od drzavnog. Poseban tretman mora da se plati. Nazalost ovo je surova istina.
U Valjevu nema mesta ni u drzavnom ni u privatnom. U privatnom spavaju na gomili, dele obrok, a u drzavnom daju prioritete vezama. Tako da mojih dvoje I ove godine ostaju kod kuce, a ja mama domacica. Koliko je dobro toliko I nije.
ja sam moje dete upisala pre tri nedelje prvu nedelju sam dva dana bila sa njom, posle je odvela baka i ostala je nije plakala onda se razbolela i nije isla celu nedelju sada kada je krenula opet place cim se probudi da nece u vrtic i nece bez mene inace je tata vodi jer ja kad idem ona histerise I neda mi da idem kuci...a vaspitacica je super ima cak i najbolju drugaricu
Kao neko ko je pre malo manje od mesec dana podneo prijavu protiv jedne od vaspitačica u vrtiću koje moje dete pohađa, najtoplije Vam preporučujem da se prvo obratite glavnom vaspitaču, sačekate par dana da vidite da li je i na koji način problem rešen, a ako glavni vaspitač na "kolegijalnoj bazi" pokuša da zataška problem, obratite se direktoru Predšolske ustanove. Ja nisam gubila vreme sa glavnim vaspitačem jer je problem bio veoma ozbiljan, nego sam direktorki poslala e-mail u kom sam joj rekla da, ukoliko me ne pozove na razgovor u naredna dva dana, svoja zapažanja i kritike ekspresno iznosim u sva sredstva javnog informisanja. Pozvala me je sledećeg dana, a vaspitačica je sada kao jagnješce.
Sta se radi kada dete kaze da se vaspitacice deru na nju, da je plase deca jer bacaju igracke i tuku se, otimaju joj igracku a ona dobije opomenu kada proba da je otme nazad, da je teraju da jede ono sto im kaze da ne voli i da nece to ali hoce ovo drugo a ne dobije dodatak za to sto trazi nego mora da jede sve tako kako je....odbija da spava vec drugi mesec kod jedne vaspitacice " nikada kod nje necu da spavam", a kod druge "hocu ona mi pomogne da zaspim".
Da li da pisem prijavu? Ima li koga strucnog da da neki preliminarni savet?
Evo ova gore ti je dala savjet. Prijaviš i zaprijetiš novinama. Novine su uvijek odlično sredstvo, čim pomeneš medije svi se poplaše i pomeni da si se već konsultovala sa advokatom.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »