Komentari za tekst "Rezultati amniocenteze - kada ih očekivati i šta pokazuju?"

Komentara
26
Ostavite komentar
Amniocentezu već 2.put radim na Institutu za majku i dete u Beogradu i oba puta su nalazi bili gotovi za 15-16 dana.
Samo uzimanje uzorka plodove vode meni lično nije bilo bolno. Odmah sam puštena kući uz propisanu terapiju i savet da mirujem minimum 3-4 dana.
Da li su te oni kontaktirali ili si ti zvala da se raspitas o rezultatima?
Ja sam radila 24.03., ali rezultati jos uvek nisu gotovi. Receno mi je da ce biti 3 nedelje od dana uzimanja uzorka.
Takodje sam radila amnicentezu u Betaniji i cekam rezultate punih 6 nedelja. Moj savet je da radite privatno, platis, ali znas na cemu si na vreme. Svaki dan je vazan.
Rezultati amnio se ceka vise od 5 nedelja ako se radi drzavno, evo prosla 5 nedelja rezultata nemam, moj je savet ko treba da ide neka ide privatno jeste da se plati ali ovaj stres sto prezivaljavs dok cekas rezultate nema cenu.
Ja sam radila u državnoj u Kliničkom centru u Nišu u novembru i rezultati stigli za 2 nedelje,radila 15 novembra i već 30 me zvali za rezultate... Verovatno sve zavisi gde se radi...
Dali boli aminosinteza kad se radi dali moze da povredi bebi
Da li je neko skoro isao na amniocentezu u Ns-u? Koliko ste cekali rezultate i da li vas oni zovu kada rezultati budu gotovi?
Da li se neka od vas susrela sa mojom situacijom? Trenutno sam 25. nedelja i cekam jos uvek rezultate amionocenteze koju sam radila 28.11. tad sam bila 19+1. Posle cetiri nedelje od dana vadjenja pozvani smo ja i suprug na vadjenje kariotipa navodno da mogu da zavrse rezultate. Da li je u pitanju nesto ozbiljno? Ne mogu vise psihicki da izdrzim ovo cekanje a na ulazak kod geneticara hvata me takav strah da cu da se onesvestim. Najgore je to cekanje i njihova surovost da nece nista da objasne o cemu se barem radi, da li je nesto ozbiljno ili nista strasno po bebicu. Ovo mi je duga trudnoca. Kod kuce imam zdravu devojcicu a sad cekamo deckica. Pomagajte da se umirim malo.
Ne mora nista da znaci. Moja sestra je takodje bila pozvana sa suprugom na vadjenje krvi,I na kraju je test bio uredan I rodila je zdravu devojcicu. Samo se potrudite da ne panicite,I pronadjite pa makar I najnebulozniju stvar koja ce vas smiriti dok ne dobijete rezultate.
Kod nas je nazalost druga prica. Pozvani smo kod geneticarke po rezultate koje nam je objasnila kako je objasnila uglavnom pronasli su inverziju bebici (46xy,inv (11) (13q11),dn,del (20) (p12)) koju nije nasledila ni od jednog od nas. I sad sam poslata na kordocentezu. Kaze mi ona moguce da ce sa bebicom biti sve ok a moguce i da ce biti mentalno zaostala. Oni mi ne mogu garantovati. Uzas zivi.
Radila 01.03. u decijoj bolnici u Novom Sadu. Rekose mi da su danas izasli iz laboratorije, ali ceka se potpis od geneticara, pa da zovem u utorak 03.04. da proverim. Na iglama sam!
Radila sam AC u Kragujevcu. 25.12. 2017. i ni danas 30.1. nisu stigli rezultati, tek da zovem 2.2.2018,sramota, koliko ništa ne rade.
Posle duuuuuge borbe, dobicu jos jednu devojcicu! Hvala milom Bogu.
Stigao rezultat aminocinteze hvala bogu sve u redu, ali me zanima , da li rezultat aminocinteza moze pogresiti pol bebe? 😆
I mene zanima da li može pogrešiti pol bebe?
I mene to zanim? Da li je tebi pogresio?
radila17. mart,rezultate dobila 19.april,u pitanju je Decija bolnica Novi Sad.
Da li je neko radio AC u S. Mitrovici? Za koliko su nedelja dobile rezultat?hvala..
Posle čekanja na rezultate amnio, od 9 nedelje, radila u dečijoj u NS, dobila nalaze da je moja devojčica zdrava!! Hvala bogu,
Prvi put sam radila amnio u Betaniji,a analizu u decijoj bolnici i cekala sam ih nesec dana. Utvrdjen je Patau sindrom,posle toga sam radila kordo i dok sam dobila sve rezultate dogurala sam do 26 ned.kad je beba vec bila velika. Sad sam u drugoj trudnoci uradila amnio u 16 ned.i radila privatno analizu i rezultate dobila za 7 dana. Veliko mi je olaksanje,jer je sad sa bebicom sve u redu,ovog puta cekamo deckica i mozemo da uzivamo do kraja. Zelim samo da podrzim sve zene koje su radile prekid trudnoce,da ne gube nadu i da ce im druga bebica sigurno biti zdrava.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »