Komentari za tekst "Kako izabrati prenatalni test?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Ostavljam ovaj komentar zbog svih drugih mama kojima bi se mozda desilo sto I meni. Prenatalni test je pokazao da beba ima Tarnerov sindrom( javlja se samo kod devojcica). Ultrazvuk je bio savrsen, bila sam van sebe... Moj ginekolog koji je vrhunski dijagnosticar je givorio kako je uz super, ali ipak mora aminocinteza, zakazo mi je I cekala sam aminocintezu. Rezultati aminozinteze su rekli sve je u redu zdrava devojcica, tako I jeste 🙂, ona ima godinu I po dana. Sta je ovde problem, pa to da za 800 e mene niko nije pozvao iz niftija da ti neko objasni sta I kako rade, da prenatalni testovi nisu dijagnosticki vec samo skrining test, da je najvazniji uz, drugo nije ni tacno da su 99% sigurno, jer sam nasla publikacije gde kaze da je njihov postotak upravo toliko jer je pazljivo biran uzorak, tj. Samo zdrave trudnoce. Tako da ako mene pitate cisto bacanje para, bolje uraditi odmah aminocintezu, nije to ni invazivno, jer nece can radite bilo ko vec neko ko je strucan da istu izvede.
Ana, žao mi je i saosećam se sa Vama kroz šta ste prošli. Upravo sada prolazim kroz istu situaciju samo je u pitanju visok rizik na Daunov sindrom. Čekam rezultate amnio...pa videćemo. Potpuno se slažem sa Vašim mišljenjem.
Postovana Jelena, kakav je bio rezultat amniocinteze, imam identicnu situaciju kao i vi?
Poštovana Jelena, da li ste već dobili rezultate aminocinteze ili iste čekate i ja se nalazim u istoj situaciji samo ja jos nisam radila amini i koji prenetalni test ste radili?
Žao mi je što ste tako prošli, ali i vrapci na grani znaju da je nifty smeće. U Sremskoj Mitrovici ga i ne preporučuju nigde, niti lekari niti u laboratorijama. Verified je ubedljivo najbolji od svih na tržištu. A što se tiče toga da Vas niko nije pozvao od njih, to i nije njihov posao nego Vašeg ginekologa i geneticara. Kao što i u privatnim laboratorijama ne smeju da Vam tumače rezultate, nego Vaš doktor.
koji ste nipt test radili?
Pozdrav ,imam jedno pitanje u vezi prenatalnog testa, uzeta je krv u ponedeljak 14.12.i isti dan poslata u lab na ispitivanje danas nakon 4 dana sam zasnala da paket uopste nije preuzet od strane laboratorije,zanima me da li ce postojati neki problem tokom analiza zbog kasnjenja krvi ili ne? Hvala unapred.
Planiramo trudnocu... Citam dosta o ovom testu i svidja mi se, i znam da cu ga raditi. Razlog: Prosle godine prva trudnoca, sve u savrsenom redu, dok se u 6tom mesecu odjednom pojavljuje visak plodova voda, 34 afi ili 340 afi ko kako meri... Dabl, tripl, tourc test su bili savrseni. Porodila sam se u 34 nedelji trudnoci, beba je imala svakakve anomalije i bila ziva svega 15 sati od rodjenja. Zanima me dali se ovim testom mogu videti u 10toj nedelji takvi prb koji se javljaju tek kasnije u trudnoci. Jer u ove testove vise ne verujem ni 1%. Razbolela sam se od tuge.
Strašno mi je žao zbog svega što vam se desilo... noćna mora svakog ko očekuje dete.

Osim kliničkih testiranja, koja pokazuju visok postotak pouzdanosti, nemamo na mnogo šta da se oslonimo. Testovi su svakako precizniji od dabl, tripl, tourc testova, ali ništa nije savršeno pouzdano.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »