Komentari za tekst "Ovčije boginje (Varičele): Kako se prenose, koliko traju i koje su komplikacije?"

Komentara
26
Ostavite komentar
Lepo napisan clanak procitao sam ga u celosti ali sa vama i vasim citaocima bih podelio jos jedan koristan link , tekst koji je napisan drugacijim tonom i nadan se da ce vam se dopastii da cete odobriti link hvala unapred https://prirodnolecenje.in.rs/ovcije-boginje-prirodno-lecenje-22/
Vracaju se. Moj tata ih upravo ima a kao
mali ih je prelezao. Zato postoje od skoro vakcine za starije ljude koji su ih prelezali pre 50 godina i vise. Ne znam da li se on zarazio ili se virus aktivira pri padu imuniteta ali svakako mozda treba dopisati u clanku da su bake i deke ugrozene iako su ih prelezali.
Imunitet je trajan. Pre će biti da mu je u detinjstvu pogrešno dijagnostikovana varičela i imao je drugu vrstu boginja...
DA li ,ako sam prelezala varicele a u kontaktu sam sa obolelim detetom,mogu da prenesem muzu koji nije imao boginje?
Da li beba može da dobije boginje
Da li je normalno da boginje izlaze samo cetiri dana,i evo peti dan pocele su da se suse,ali ne izlaze nove...?
Moje dete je imalo nepune 2 godine i super nam je proslo. Koristili smo odlicne preparate od Forevera i zato nismo imali muka 😊
Sta ste uzimali?Koje preparate?
TREBAM POMOĆ!!!
Imam boginje da li smem da dojim? bebica je stara pet meseci
Drage mame molim za odgovor jer se mnogo brinem imam dva decaka i devojcicu uzrasta 8,7,2god... Decak je dobio ovciije boginje nakon tri nedelje dobije i devojcica znam da ce verovatno dobiti i Mali decak od dve godinice pa me zanima Ako neko zna kako deca tog uzrasta reaguju na varicele hvala unapred svim mamama 🤔🤔🙂
Ja nisam prelezala ovcije boginje, cerkice jesu, ja ni od njih nisam dobila, da li je moguce da ih nikad necu dobiti?
Laz I prevara.Licno iskustvo,sestra je dobila boginje dva meseca posle porodjaja,savetovali su je lekari da doji,da prenese antitela bebi...da ne zanemarimo cinjenicu da dr ovde tvrde da par meseci posle rodjenja beba je sigurna.Moj sestricu je ipak dobio boginje...Doktori rekli ups,e Onda u tom slucaju jer je toliko mali znaci da uopste nema imunitet I da je opet podlozan ih dobiti.Znaci,nikom nista.Druga nelogicnost,ako je vakcinisano,ne moze ih dobiti,a ako ih dobije Onda to znaci da nije revakcinisano,a ako ih i nakon druge vakcinacije dobije,pa kao moze da se desi.Na medicinskom fakultetu samo je jedna lekcija posvecena vakcinama,Onda mozemo zakljuciti koliko se o njima zna.I jos jedna stvar,u zapadnim zemljama,vakcine nisu obavezne,osim gardasil,on je moderan sad.Izvinjavam se na dugackom komentaru,ali samo jos jedna u nizu zabrinutih,mislim oduzetih od straha mama...
Pobogu, pa naravno da je dete dobilo boginje jer je bio u kontaktu sa zarazenom osobom, to se nije moglo spreciti. I doktori su dobro savetovali danastavi da doji jer antitela iz mleka stite bebin organizam pa se lakse bori s boginjama, a to ne znaci nikako da ih nece dobiti. Nisu oni nista pogresno rekli.
Mila, nije kontradiktorno. Kada ima mogucnost da se spreci naravno da je bolje da se spreci. Ali vakcina kosta. I morbile kad se preleze vise se ne mogu dobiti ali se ipak vakcinisemo zar ne ?
U članku piše da ko jednom bude zaražen varičelom i izleči se, varičela se više ne pojavljuje. U poslednjem stavu se navodi kako posle vakcinisanja, bolest se nakon što se jednom preleži više ne vraća. Zbog čega vakcinacije kada je taj proces isti bez iste? Kontradiktorno!
Tacno tako. U Hl sva deca se vakcinisu ako to roditelji zele, i vecina dece dobije ove boginje, Bolje dok su mali nego kasnije, Ne razumem cemu drama...svi smo ih imali ko deca, zar ne?
Vakcine ne daju trajni imunitet ni za jednu bolest. Samo prirodno dobijene bolesti daju trajni imunitet! U članku je to nejasno kazano.
Ovo nije tacno, ja sam kao dete prelezala varicele i ponovo ih u 26.godini dobila u Vidu herpes zostera i usled pada imuniteta. Jako je lose iznositi neistinite podatke na ovakvim portalima koji imaju veliku pracenost..
Ne iznose se neistine. Na svakom portalu, gde piše o ovim boginjama, možete pročitati da upravo ih izaziva virus Herpes Zooster i kad ih jednom preležite, taj virus zauvek ostaje u Vama. U zavisnosti od organizma, usled pada imuniteta, može se javiti herpes, bilo gde na telu- nekome nikada, nekome često. Nećete dobiti boginje, u smislu tačkica ponovo, ali herpes da.
Mi smo ih skoro prelezali.... Sin je imao 4 god kada je dobio boginje a cerka 4 meseca i super su podneli bez temperature, prvih par dana su bili mnoooogo nervozni dok nisu boginjice izbile a posle super, najveci problem je bio sto nisu smeli napolje i sa drustvom...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »