Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1769
Ostavite komentar
Pozdrav, juce sam saznala da sam u drugom stanju, prva mi je trudnoca, po nekom mom proracunu sam 6 nedelja,
kod dr idem sledece nedelje. Interesuje me da li je normalno imati grceve u stomaku povremeno i bolove u grudima? Do kada to traje? 🙂
normalno i kod mene se javlja. ne brini :)
Ista situacija, svi mi kazu da je normalno i da dosta zena ima takvu situaciju.
pozdrav,da li je neka od vas radila mozda neki prenatalni test,ako jeste za koji ste se odlucile? 😊
I ja sam radila nifti+, prezadovoljna. preporuke
ja sam u prosloj trudnoci radila nifty+ i definitivno cu ga uraditi i u ovoj.
Evo danas išla na prvi pregleed, doznala sam da je početak šeste nedelje. Jedva da se malo vidi, tako da sam zakazala za dve nedelje ponovo. U suštini, prva mi je trudnoća i ne znam kako da se rešim svakojakih misli! Jako se bojim mučnine i tog odvratnog osećaja, koji je još uvek blag, nije tako strašno ali ja sama paničim, sama sam u drugoj državi, suprug stalno radi, pa možda sve to ima efekta.. da li je moguće da ako sada nisu krenule mučnine da će krenuti naknadno? Eto značiće mi koja reč utehe, baš zvučim strašno umesto da se radujem kao i svi :/
Mučnine kao i ostale tegobe su sastavni deo trudnoće. Trebalo bi to odmah prihvatiti i shvatiti da majke postajemo od trenutka začeća a ne rođenja deteta i da se moramo žrtvovati. Tako je Bog dao, i to je s razlogom, zdravlje majke pomalo mora da trpi tokom trudnoće i porođaja. Ali, znamo da ono najlepše slede, Bog kaže: "S mukom je i olakšanje."
Budi jaka! Vredi, jer ono najlepše tek dolazi. ❤🌹
Simptomi svake trudnoce su drugaciji, tako da je individualno da li ces imati jake mucnine kao vecina trudnica ili ne. Meni je takodje prva trudnoca, imam 24h mucnine, ali kontrolisane, pa tako nisam ni jednom povracala do sada. Sa druge strane, spavam ekstremno, u proseku po 14 sati dnevno, jednostavno mi trazi organizam. Losih misli sam se otarasila time sto sam npr prestala da pusim(to mi je bio jedini strah da ne naskodim bebi) i sada sam mirna jer znam da sve dajem da trudnoca prodje dobro. Isto savetujem i tebi. Od misli sve krece, pa tako uradi sve da se otarasis losih, i da uzivas u svojoj trudnoci. 🤗
prije 4 mjeseca imala sam spontani, u 8 nedelji je nestala srcana reakcija. Sada sam opet trudna, trenutno 6 nedelja, ne znam kako da strah prestane 😏 Nadam se da ce sve biti u redu ovaj put.
I ja sam u istoj situaciji ,nadam se da bude sve dobro i tebi i meni 😊❤️
Drage mame.. U 6oj sam nedelji trudnoce.. Jako sam nervozna... Da li je to normalno? Ovo mi je druga trudnoca porodima sam se pre 11god....ovako mi nije bilo kao sa prvom trudnocom...
Drage mame i dame, trudna sam, u 6-oj nedelji sam trudnoće, i krenulo je jutros svetlo krvarenje. Zanima me koliko dana traje. Sa prvom trudnoćom je bilo sve u redu i bez krvarenja i rodila sam zdravu ćerkicu 2018. U drugoj trudnoći (prošloj trudnoći) imala sam nešto bakterije u sebi i infektiolog iako je znao da sam trudna predložio mi je da pijem soltrik i posle toga imala sam krvarenje i nažalost izgubila sam bebu. Pa vas pitam da li je ovo svetlo krvarenje bezopasno?
Draga Olgice javite se svom ginekologu, verovatno će Vam uključiti neku terapiju, meni se isto to desilo prošle nedelje.
ja sam u 6oj nedelji...imala sam braonkasto krvarenje, zatim je postalo intezivno tamna braon boja...doktorica me je zadrzala u bolnici narednih 7 dana ...nalazi su u redu, plodovi su tu ...ali sve zavisi od narednih nedelju dana koliko su plodovi vitalni ...jer smo juce ustanovili da su blizanci u pitanju...tako da moj savjet je porazgovaras da doktorom :)
srecnooo 🙏
Drage dame i mame,
Ja sam nova u svemu ovome, prva trudnoca je u pitanju.
Prosle sedmice sam radila test pozitivan, Beta HCG 371.7, na ultrazvuku zadebljan endometrijum i nejasan mesak, doktor kaze 5 nedelja.
I kaze rano je da se vidi.
Po njegovoj racunici sam sad 6 nedelja i treba da idem za 5 dana na UZ. Nemam neke tegobe osim blagih mucnina, malo grcica u dnu stomaka pa me zanima je li to sve normalno?
Kada vam je bila poslednja menstruacija?
U trudnoci sve moze da bude normalno. Tako sam i ja jer je plod bio jos mali pa nisu mogli bas da vide. Vidjece kako se razvija.
Samo misli pozitivno, stres i nervoza su najgori neprijatelji.
To ti ne moze nista dobro donijeti.
Srecno ❤
💋💋💪💪💪
Zanima me jel rano uraditi ultrazvuk u 6 sedmici sada sam 5 sedmica I jedan dan
Imam prvi pregled zakazan 24.1
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »