Komentari za tekst "Vratite stari sjaj nakon porođaja"

Komentara
36
Ostavite komentar
Svi ovi saveti zvuce fantasticno, ali imajte na umu da postoje i one mame kao ja, koje nemaju nikakvu vrstu pomoci, gde najrodjeniji dodju samo da sede, piju kafu i gledaju bebu. Koji te ne pitaju da li si jela, treba li da se istusiras, operes kosu... A suprug radi po 12h dnevno... Ali, sve se prezivi, uz brdo suza i stresa, kad pogledam iza sebe, bebac 9 meseci, ziv, zdrav a ja zadovoljna svojim izgledom. Nikada nisam legla da odmorim kad beba spava, nikako ne spava i danas, jedva spoji sat vremena ali jako brzo shvatis da za pola sata mozes uraditi nesto sto neko uradi za ceo dan, pa ni tada...
Ja sam bas imala srece po pitanju kilograma. Stalna kilaza mi je 55-6kg, a u trudnoci sam dosla na 65. Po izlasku iz bolnice sam imala 58, i ta 3 makla za nekoliko dana i sad sam opet na 55. Sto je najjace, jela sam puno u trudnoci a jedem i sad da ne bih jos vise smrsala
Uh odakle da pocnem ) Kad sam prvi put ostala trudna imala sam 47kg,u 9mes. sam imala skoro 80kg.Posle 8 meseci sam imala 54kg.Kukovi su se vratili izgledala sam super.Druga trudnoca,dobila 9kg,porodila se zene u porodilistu se čudile sto ne izgledam kao porodilja,nisam imala ni stomak bio ravan,sama sam se cudila.Treca trudnoca posle 9god.od 2.Sve bilo idealno,na pocetku trudnoce imala 58kg na porodjaju 73kg,setala u trudnoci i sta sve nisam radila.Evo proslo 5 meseci i imam 80kg gladujem ali ni grama da skinem,bole me kosti kao da imam 100god.Nadam se da cu smrsati bar 15kg.Morala sam kupiti novu garderobu
Uh ja sam se bila udebljala dosta sa 55 na 80 kg. a porodila sam se prije 3 mjeseca i sad imam 62 kg a visoka sam 167. Malo prase ali dosta sam skinula
Ja sam se u trudnoci ugojila 17 kg,posle triipo meseca imam 4 kg viska,usla sam u sve farmerke od pre trudnoce ali mi ne stoje kao tad.Pprodila sam se carskim rezom i jos imam stomak,manji je nego odmah posle porodjaja ali je i dalje tu sto me mnogo nervira.
U poslednje vreme su svi nesto optereceni sa time koliko se trudnice goje. Mozda i ja to vise primecujem nego ranije zato sto sam se nedavno porodila. Meni je ostalo 3 kg viska, i iskreno uopste se ne opterecujem. Moram da priznam da me jedino nervira sto mi je lice bas crveno. U pocetku sam mislila da je to "alergija na svekrvu", pa sam se sve nadala da ce proci. Medjutim i sada posle 5 meseci ja i dalje imam bubuljice, a svekrve ni blizu :-). Ako neko ima neki savet sta pomaze! Drage mame uzivajte u svojim bebcima :-)
Ko kaze da spada samo laze.bar sto se tice nas kojima ni pre trudnoce nije bilo lako da odrzavamo liniju.ok spadne nekih 9-10kg (beba,voda itd.) Ali sve preko toga ostaje.Lepo mi je doktor reakao kilogram mesecno u trudnoci je optimalno,ja se ugojila 12kg i ostalo mi 3kg viska.a te kilograme sam tacno dobila u 7 mesecu kad sam se bila opustila sto se hrane tice.
Sedmi dan od porodjaja izgledala sam i osecala se bolje nego pre trudnoce.stomak ravan,celulit nestao.niko ne veruje da sam se porodila.ali sam svaki obrok u trudnoci jela promisljeno I vezbala i setala do besvesti.
U prvoj trudnoci prije deset god udebljala sam se 35 kg, posle poroda imala sam samo 5 kg manje, i tako dvije godine posle, okolina se cudom cudila sta sam od sebe uradila, svakodnevno su mi govorili da nesto poduzmem jel inace sam jako bila zgodna, 175 cm visoka i idealno građena, kazem bila... Kg su poceli da me guse, ledja da bole, noge da oticu a smrsati nikako nisam mogla, ustvari najteze ke bilo otpoceti da mrsam, UN dijeta mi je pomogla i za šest mjeseci sam smrsala do mog starog konf broja 38, nosila sam da napomenem 46, 48. Hljeba i nista slatko nisam jela svih tih 6 mjeseci, naravno okrenula sam se zdravom nacinu ishrane , med i suve grozdjice onda kad mi se jede slatko, tog rezima ishrane drzim se i sad, deset god posle, sad sam opet trudna i evo porod se blizi, udebljala sam se nesto manje od 10 kg, zadovoljna sam, izgledam super, samo mi je stomak porastao,noge ruke glava, sve isto, svi koji me znaju od prije iznenadjeni su, najbitnije da sam ja zadovoljna i veoma sretna. Tako bih mogla reci djeleci ovo moje iskustvo sa vama, da je po nekad i do nas samih, kako se mi ponasamo prema svom tijelu tako nam ono i vraca, poz svim mamama.
Bitno je u toku trudnoce puno setati,voditi racuna o zdravoj ishrani/salate,voce,corbice,bez grickalica i slatkisa preterano/ i bicete u top formi...ja sam se do 7.meseca ugojila 3kg, bebac super raste,za dva dana ce mi ulepsati zivot..a garderoba ista kao i pre trudnoce...poraso je samo stomak i divno sam se osecala svih 9 meseci...tako da nisam imala trosak sto se trudnicke garderobe tice :)))))
Drago mi je zbog tebe, ali ima puno trudnica kojima je zabranjeno setanje, cak i duze stajanje u toku trudnoce, koje moraju da odrzavaju trudnocu, ili zbog niskog nosenja i bolova jednostavno nisu u stanju da odu dalje od prodavnice. Takodje, nije lako zdravo se hraniti, ako te sve vreme muce mucnina ili gorusica, pa o vocu i povrcu mozes samo da sanjas dok jedes krekere i dvopek.
O koliko savrsenih mama sa savršenim kilažama. Ne stajte na muku ostalim. :p
JAa sam se ugojila 24kg u trudnoci i jedva se vratila na staro, s tim da me od idealnog starog deli jos 2 kg. A i dalje nemam 50 kg. :) A sin mi ima 14 meseci. I to 100 nekih dijeta sam držala... uh.. sta cu kad volim da jedem. A da je teško, jeste i to jako.
Drage nesavršene mame, ne sekirajte se, kad bude pravi momenat vraticete se i vi na staro. Ima jos njih more mama koje se nisu vratile na devojačku kilažu ;) Don't worry, be happy! Poljubac :*
Ja sam se vratila na staru kilazu 2 meseca nakon porodjaja,ali mi je ostao stomak koji visi...i zbog tog stomaka osecam se ko 100godisnja baba :-)
Da li neko zna kako da ga se resim?
Pratim. :) ;) hehehe Potpuno ista situacija...
:) ja citavu trudnocu nosim istu garderobu dobila sam samo u stomak... zaa par dana ulazim u 9 :) i jedva cekam da se ugledamo :) do 8 meseca sam se ugojila samo 5 kg i bas sam pitala doktoricu da li je to normalno ona kaze da jeste bebac se super razvija pa videcemo sta ce biti posle ... jos nesto nista nisam kupila u trudnoci za trudnice i to sto sam uzela je s velicina :)))))))))))
Poslije prve bebe odmah sam usla u staru garderobu i opet sam imala trbusnjake, bila sam presretna, ali sada sa drugom bebom nije isto. Dosla sam na kilazu prije porodjaja,cak i kilo manje , ali jos uvijek tesko zakopcavam farmerke i par njih i ne mogu da obucem. Da li ce mi se kukovi ikada vratiti na stanje prije porodjaja???
Nikada vise, draga moja.
Pa kad procitam sve ovo ja se stvarno osecam kao srecnica! Rodila sam prvo dete sa 26god. Trudna sam ostala sa 56kg a na porodjaj otisla sa 80kg. Kad je moje dete imalo dva ipo meseca ja sam imala 54kg-2kg manje nego pre trudnoce! Ne znam kako jer sam dojila i u skladu sa tim i jela (stalno sam bila gladna i jela sam i pre i posle podoja). Sada sam pred drugim porodjajem (cekam svaki cas) a ugojila sam se 19kg. Nadam se da cu imati isto srece...
Ugojila sam se 25 kg u trudnoci,moj bebac kad se rodio imao je 4,5 kg,pre trudnoce nisam imala problem sa tezinom,odnosno bila sam vitka,god dana nakon porodjaja(carskim rezom) smrsala sam dosta,ali stomak ima taj oblik,da cim se malo ugojim svi misle da sam trudna,stalno mi varira tezina,on ima 2 god,a ja sam opet nabacila koji kg,sada sam na dijeti :/
Drage mame,ja sam se porodila pre 20 dana i vec izgubila 3kg,jos 2kg i tezina pre trudnoce.U trudnoci sam se ugojila 14,5kg.Stomak mi sam spada,jer jos uvek ne mogu da radim vezbe.Ne opterecujte se,sve legne na svoje mesto.Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »