Komentari za tekst "Kućni poslovi koje treba da izbegavate tokom trudnoće"

Komentara
20
Ostavite komentar
U trecem sam mjesecu I upravo sam pomjerila ugao(uz pomoc sina koji ima 9god) da usisam iza njega
Ja sam usla u termin, druga trudnoća i sve radim... Naravno, napravim pauzu kad se umorim i nastavim... Još mi i prvo dete ne ide u vrtić, zbog ove cele situacije, pa stignem i njemu da se posvetim, dok suprug ne dodje sa posla. Krečila sam, riba, usisavam,ali sve to radim jer se osecam dobro. Tako sam i u prvoj trudnici, tako i sad. Vozim i dalje bicikl i auto... Uvek kazem, nisam bolesna, vec sam trudna... Ali, naravno, nije svaka trudnoća ista i treba se čuvati...
Neke trudnice moraju mirovati zbog rizicne trudnoce. Tada i neki srednje teski poslovi mogu biti veoma opasni.
6ti mesec sam i upravo sam se selila, sve sam radila. Ne vidim razlog za prenemaganje...
Pcelo, nije svaka trudnoca ista. Naravno da ne bi trebalo da pomjeras i nosis namjestaj, i radis teze poslove. Moja sestra se pravila tako pametna i izgubila je dijete u 5. mjesecu trudnoce. Vise ne moze da ima djecu. Hvala Bogu da vec ima cerku. Sve to zbog nepromisljenosti. Ako ti doktor kaze da odmaras - odmaraj! Ako ti kaze da ne radis nista fizicki naporno - nemoj! Shvatite da se vise ne radi samo o vasem zivotu vec i o zivotu jednog malog bica koje je u vama i zavisi iskljucivo od vas. Pamet u glavu.
da li je neka od vas sadila cvece i kopala u 7 mjesecu?
Greskom dala minus, htela sam plus. Ja sam presadjivala cvece na terasi i to ono sobno veliko. Samo je bitno da nakon toga bas dobro operes ruke.
Stvarno ne mogu da verujem kakve tekstove pisete. A sta ako neko zivi sam sa suprugom daleko od svojih i nemate nikakvu pomoc? Hocete li ostaviti sve prljavo i neraditi nista? Ja sve sam radim i super se osecam i nije mi tesko. Ko je lenj u trudnoci on je bio i pre trudnoce lenj. Cast izuzecima kad neke mame moraju da miruju. Trudnocu neko smatra kao bolest ustvari onaj kome to odgovara.
Ja zivim u Nemackoj, daleko od svojih pritom mi je doktor rekao da sto vise odmaram, da ne stojim, da ne sedim! Nikakve poslove ne radim. Lezim po celi dan. Muz mi ne dozvoljava da pipnem nista. Pritom zbog ove glupe korone niko od mojih ne moze da dodje da mi pomogne!. Moj muz Pre podne cisti, sprema hranu, popodne ide na posao. Svaka trudnoca je razlicita. Blago svima vama kojima je sve uredno pa mozete da uzivate posto lezanje po ceo dan meni bas i ne predtavlja uzivanjciju ! Sve najlepse :*
Hvala bogu da ima muzeva koji su potpora i pomoc. Trenutno sam 34tt i moram mirovati (ne zelim, ali moram jer mi je zdravlje mog djeteta najbitnije), a moj suprug ima 2 zdrave rukice i nogice i pomaze mi kad i kako god moze...to mi samo pokazuje kakav je partner i kakav ce biti otac uskoro ❤ kucanski poslovi se dijele, dijelili smo.ih i prije trudnoce, a i kad rodim cemo.
Ja i suprug zivimo samo sa cerkicom od godinu ipo,ja sad 5 mesec. Sve sto ja ne mogu da uradim on zavrsi. I to ne mislim na pomeranje stvari. Jednostavno lose se osecam kad perem sudove krene da mi zuji u usima i da mi se vrti, tako da on pere sudove ja ostalo zavrsama sve sem ribanja kupatila sto mi je zabranio zbok domestosa i svih hemijskih proizvoda. Sto nema nikakve veze sa tim da sam lenja ako mi ne odgovara nesto da radim. Ako mi ne prija kafa zasto da pijem kafu isto tako gledamo i na poslove u kuci
Sanja.....imam i ja savrsenog muza ali ne ocekujem od njega da bude dok beba ne poraste....jer to mogu samo oni koji nigde ne rade pa su non stop kuci. Ali ne podrzavam to da kad dete spava da mora da spava i mama...gde je to zapisano? Prvo zasto bi muz nesto radio ako vec ja to mogu.
A zasto ne bi radio? Zajedno smo valjda u svemu. I ja radim sve ono sto fizicki mogu. Ne biram poslove ni on ko sta pre stigne. Sto je i osnova dobrog braka i prave ljubavi. Jezim se na patrijarhat, i na podelu zensko musko i na domacicu i domacina. Cerke odgajamo da budu iznad toga i da ne zive po pravilu musko zensko vec jednakost i ljubav. Ako nista zene su uzvisenije zbog toga sto su u mogucnosti da na svet donesu ljudsko bice.
Zato sto moze i on isto koliko i vi. Ne zaboravite da je ostajanje kod kuce sa bebom podjednako zahtevan posao kao bilo koji koje nasi muzevi obavljaju. Ne bi trebali biti povlasceni samo zato sto rade, oni rade van kuce mi u kuci. 😉
Ja zivim sama sa suprugom i zamislite imala sam svu njegovu pomoc i u prvoj trudnoci a i sada u drugoj.Nije svaka zena lenja u trudnoci ima i onih koje su se udale za pravog koji je pazi i cuva jer nosi njegovo dete.A Vi ocigledno ne spadate u te zene.Pozz 😊
Bravo Sanja! 👏
Pa jasno je koje poslove smijete a koje ne. Sto se tice mene super se sojecam ali postujem savjete ljekara a i muz nije invalid pa ono sto ja ne mogu zavrsi on.
Trudnoća nije bolest,već posebno stanje u kojem žena treba da uživa. Smatram da svaka žena umije da procijeni šta može,a šta ne može da radi. Samo treba osluškivati svoj organizam. 😊
Sve Sam radila po kuci...cak Sam do 9 meseca vozila bicikal ...i rodila zdravu i lijepu bebu ...treba da ste sto vise aktivni lakse cete prebrodit trudnicke dane...(jedino Ako imate probleme u trudnoci gde treba da mirujete )
Ja bih samo dodala - ne kačite zavese!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »