Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2071
Ostavite komentar
I ja sam 7+2 i također imam hematom nažalost... :( ali je sa bebom sve ok i srce smo čuli, čak sam i u bolnici bila 24h na praćenju. Dobila injekciju depo progesteron, pijem utrogestan 3×2 i na strogom sam mirovanju... bitno da nam je sve ok sa bebicama, moramo ostati smirene... biti će sve ok sigurno... dosta žena iznese trudnoću do kraja kako treba a imale su hematom :)
Drage mame, ja povracam neprestano, na svakih 5 minuta, i ne spavam ni nocu ni danju. Kazite mi sta moze da mi pomogne jer je ovo jako tesko? U prvoj trudnoci sam isto tako svih 9 meseci, nisam imala snage ni za sta, otisla sam na porodjaj sa 46kg.Molim vas pomozite ako znate neki lek...
Meni je doktorka rekla da slobodno mogu da pijem Bedoksin tabletu jednom dnevno. Sedma sam nedelja. Imala sam do danas mučnine 22h dnevno. Povraćanje doduše samo ujutru.🙄 Danas sam popila jednu posle jela, i 70% su se ublažile.
Cao, mislim da u principu nista i sve moze da ti pomogne. Ono sto je najbitnije jeste da jedes sto cesce a manje, prosto da se zeludac ne muci previse, a i ako povratis, da ne povratis dusu, nego po malo...svakih 10-ak min uzmi npr gutljaj limunade, ili caja od Nane, ili djumbira ukoliko ti ne smeta...mozes i malo da gricnes nekada djumbir, poprilicno loseg je ukusa, ali mnogima pomaze. Jedi ono sto ti odgovara. Npr meni djumbir smeta, antimetil tablete mi cini mi se, pogorsavaju stanje...Ali mi kriska jabuke, malo lubenice i te kako prija. Vodu mogu samo ledenu i to gutljaj. Jedi dvopek, malo hleba, stariji sir nemasni... Isto povracam, gadi mi se sve, pogotovo ujutru, ispovracam samo kiselinu, i vodu neku. Vucem se polu mrtva. A imam vec dete, koje jos vise pazanje trazi. Imaju da se kupe narukvice u apoteci, kao za smanjenje mucnine kod trudnica, imam ih isto slaba vajda...Moja doktorka, kojoj dosta verujem, kaze da je dosta mucnine i iz glave, psihicki...Sto je takodje tacno. Ali sta je tu je. Jako je tesko, svakako.
Ja nisam u Srbiji ali gledam da ima i kod nas. Dobila sam neki Antimetil na bazi ingvera. Mogu dve tablete dnevno,pomaze.
Neki dan sam ovdje vidjela komentar, navodno postoje neke plave tablete u apoteci, ne znam ime, kao smanjuju mucnine..
Da li ima neka mama sa 5 trudnoćom interesuje me iskustvo .
Pred kraj sedme nedelje sam, tj za par dana ulazim u osmu. Tako kazu doktori. Ali, kako racunaju nedelje trudnoce kod nas kojima je neredovan ciklus? Malo smo svi bili zateceni jer nisam imala odmose pre 8 nedelja nego tek pre 6. Sve mi se pomutilo od racunanja 🤣 btw skoro sam saznala da je osma nedelja u drugom mesecu trudnoce a ne u trecem, kalendarskom. Racunica nikakva 🙄 pomazite, opasuljite me
Mislim da nema veze redovan ili ne, i dalje se računa od poslednje m., a računa se i po veličini ploda, i po beta vrednostima. I mislim da opet ništa od toga nije 100% precizno svaka trudnoća se razvija individualno.
Svakako racunaju po poslednjem ciklusu, a ne kad su bili odnosi..ja sam imala VTO i znam tacno kad je bio transfer, a racunaju mi dve nedelje pre toga..a u treci mesece se ulazi sa punoh osam nedelja i pocetak devete.. samo napred
Kako ublažavate mučnine i povraćanje? Da li postoji neki lek koji mi trudnice smemo da pijemo?
Iskreno ja vise ne znam sta da radim. Toliko mi je lose po cele dane da hocu da izludim. Pomaze mi puno malih slanih obroka koje jedva pojedem ali sam onda bar sat vremena na miru. Ne povracam. Pijem neki antimetil na bazi ingvera ali nista specijalno ne pomaze. Citam puno da djumbir pomaze pa cu pokusati.
U 7 sam nedelji,da li je normalno da ne osecam nikakve simptome?
Inace treca trudnoca.
Isto.q
Treca trudnoca, sedma nedelja.
Nikakav osecaj🥴.
Mozda smo oguglale



ja sam 7 nedelja nemam nikakve simptome
Zdravo, u 7-oj nedelji sam i ide mi sekret pracen crvenkastom bojom. Da li se nekoj to desilo?
Moze se desiti nakon odnosa ili napora, u svakom slučaju treba da se javiš ginekologu.
Zdravo mame, usla sam juce u sedmu nedelju, jos uvek nisam bila na prvi UZ, a imam povremeno bolove u donjem delu stomaka... Da li je to normalno ili ima razloga za brigu? Pozdrav
Izvini draga ali šta čekaš? Obavezno se javi ginekologu 🌸
Upravo sam bila kod ginekologa bas zbog takvih bolova. Kaze sve u redu, prepisala utrogestan, od njega bi trebali da prestanu bolovi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »