Komentari za tekst "Bezbednost dece u saobraćaju: Šta nam donosi nov Zakon?"

Komentara
10
Ostavite komentar
Dobili smo kaznu jer sam bebu od 5 meseci izvadila iz auto sedista kako bi je nahranila. Mozda je po zakonu regularno, ali moralno?! Da napomenem da je zena pisala kaznu ...
Pa i jeste za kaznu ako ste vozili bebu, ako ste stali i parkirali auto da nahranite bebu, to je ok. Naravno da je moralno, pitanje je da li je normalno da majka dodatno dete stavlja u rizik time što je hrani dok se vozi, te je i mamina koncentracija manje usmerena na bezbednost, a više na hranjenje.
Kakva je situacija kada idemo sa detetom taksijem? Taksisti koliko znam nemaju auto sedišta za decu. Na koji način je najbezbednije da prevezemo dete ukoliko nemamo auto? Takodje, znate li pravila kako vozimo dete ako idemo autobusom na more? Ako imate i te informacije dostupne, bilo bi korisno da napišete i o tome članak, pogotovo jer se bliži sezona godišnjih odmora.
Veliki problem je sto su nam autobusi totalno nebezbedni i sto ne uvedu pojaseve i obavezno vezivanje,bar za decu.I u gradskom i medjugradskom saobracaju.Po cemu se voznja autobusom razlikuje po bezbednosti od voznje autom?
U Kumodrazu, skoro od centra pa do kraja linije 33 nepostoji trotoar, u duzini od 2 km, jedva se autobusi mimoilaze, da li je to normalno u 21.veku?!?!
Donosi nam nove kazne !!! Kazne,kazne,kazne...za ugašena svetla danju,za upaljena ,,pogrešna"svetla noću,za pojas,za telefon,za 135 centimetra,za ,,pogrešna" sedišta,za pogrešnu prvu pomoć,za 5 km/h prekoraćenja brzine,za zaustavljanje,za parkiranje,za pneumatike,za tehničku neispravnost vozila koja voze tehnički neispravnim putevima,prljave tablice,ako vam je istekla registracija JEDAN DAN...!!!
SVE OVO NE VAŽI ZA POLICAJCE NA DUŽNOSTI I VAN DUŽNOSTI,ZA POLITIČARE,ZA KRIMINALCE,ZA OPŠTINARE...!!!
Sta da rade majke sa malom decom koje nemaju auto pa moraju da koriste taxi da bi se prevezle do grada, da li u tom slučaju sa sobom moraju da vuku i auto sedište koje je tesko oko 10-ak kg?
Taksi vozilo je vozilo javnog prevoza i u njemu kao i u autobusu deca ne moraju da budu u auto sedištu. Ukoliko želite da se Vaše dete ipak prevozi u auto sedištu i u taksi vozilu, što bih Vam toplo preporučila zbog bezbednosti Vašeg deteta, prilikom pozivanja taxi službe zamolite da po Vas dođe vozilo koje ima auto sedište u odgovarajućoj veličini.
Ja sam svaki dan primorana da sa decom prelazim ulicu van pesackog prelaza,zato sto trotoara ili nema,ili su po njemu parkirani automobili,pa bukvalno pravim slalom izmedju njih.Sta cemo sa tim problemom?U Novom Sadu,na Podbari konkretno,je to uobicajena stvar! A da ne pricam o koriscenju zmigavaca po sporednim i neprometnim uličicama!
Najveći problem sa parkiranim vozilima je upravo pored SUP-ova gde su majke primorane da guraju dečija kolica po sred saobraćajnih traka !!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »