Komentari za tekst "Dve trudnice zaražene koronavirusom u GAK Narodni front"

Komentara
18
Ostavite komentar
Ja imam zakazan pregled za 30 april,, ovo mi je prva trudnoca i zanima me da li je pametno da odem da pregled? molim vas neka mi neko odgovori... malo se plasim

Info koji sam ja dobila u vezi Double testa je - dodjite ako smete i ako se ne bojite niko vas nece vratiti sa zakazanog termina. Da vam ne bude cudno svi rade pod punom zastitnim opremom (skafanderi itd), dezinfikuje se svakodnevno pa vi odaberite da li cete doci ili ne.
Samo da podelim i informaciju da ja nisam uspela da zakazem ekpertski UZ koji se obavlja do 24 nedelje, dobila sam info da primaju samo hitne slucajeve i porodjaje. Razumem da je vanredna situacija ali to znaci da ako hocu da idem na jedan od najbitnijih pregleda u trudnoci , idem privatno ( BelMedic 12200 din) Narocito posto imam 36 godina i nisam radila prenatalni test..
Koliko sam ja razumela dve pozitivne trudnice u Frontu imaju visokorizicnu trudnocu.. Ali opet one su u 34,35 nedelji trudnoce.. Zbog cega nisu u Misovicu? Iz svega ovoga ispada da je jedino Front strucan za sve a ostala porodilista samo sarena laza..
Da li neko zna gde mozemo da se informisemo? Jer ocigledno nikoga ne interesuje (javnost) situacija sa porodilistima.
Koga god sam zvala od medicinskog osoblja za front ili visegradsku svi su u izolaciji. Gde se primaju zarazene gde zdrave? Kako znaju ko su zarazene ako vec ne pokazuju simptome? Da li znaju koliko nas sedi po cekaonicama i koliko cekamo na preglede? Treba da se porodim svaki cas prva trudnoca i nemam pojma gde da idem, sta treba da imam od dokumenta i nalaza.... Da li kad krene porodjaj idem u Front gde se ne zna kakvo je stanje i da li idem u nebezbednu zonu ili u Visegradsku ako me prime jer sam bila na pregledu u Frontu??
Pozoves lepo bolnicu i pitas! Ja sam jutros pozvala front, na jedan od telefona istaknutih na sajtu i dobila sve informacije koje su mi trebale!
Ono sto ja imam od informacija, a treba da se porodim za koji dan u Frontu, je da se odmah proveravaju simptomi virusa i da se meri temperatura valjda... i to da je odvojen ceo blok za takve slucajeve, da od papirologije ne traze nista. A evo ima nekih informacija i po netu... http://rs.n1info.com/Vesti/a585932/Nikolic-Narodni-front-radi-s-manje-lekara-zarazene-trudnice-izdvojene.html
Sto se tice dokumentacije potrebne za porodiliste u to spada: uput za stacionarno lecenje ( ja sam dobila uput bez naznacene bolnice, celu trudnocu vodila u Misovicu) , test na Hbs AG tj. hepatitis, zdravstvena knjizica, licna karta, i sva dokumentacija koju imate vezano za trudnocu. Ovo vazi za svako porodiliste. Budite koliko god je moguce pozitivne, negde se svakako moramo poroditi, bebe nece cekati kraj epidemije 😊 I za sada, mislim da je najbolji izbor Visegradska, ali svaka od nas kad ode na porodjaj mora biti i zasticena i reci gde i sa kim je bila do tada u kontaktu. Cuvajte se i srecno svima nama koji ocekujemo bebice u ovom teskom periodu.
da li ima trudnica koje su prosle nedelje bile na pregledu u visegradskoj,i da su bile diskriminisane ponizene i vracene zbog tog sto su bile na redovnom pregledu u frontu pre 10 ili 15dana...
da li ima jos neka trudnica koja je bila u visegradskoj bolnici u petak,a da je bila diskriminisana i i maltretirana napadom od lekara,zato sto je pre 10 ili 15dana bila na redovnom pregledu u narodnom frontu?
Dosla sam tamo jer sam imala jake bolove u stomaku i bila sam hitan slucaj,da bi me doktorka posle pregleda verbalno napala i istresirsla jer joj nisam rrkla dam pre 10dana bila u frontu...a pritom nemam simptome ni kaslja ni temperature..sto sam i izjavila..jos uvek sam u stanju soka..
Draga trudnice,
Nemoj da se ljutis na doktorku. Ona i ceo tim koji je bio oko tebe, sada moraju u izolaciju na 2 nedelje jer ti nisi rekla odmah da si fila u frontu. Da si rekla, dosla sa maskom, oni bi se adekvatno zastitili i sve bi bilo ok.
Znas li koliko je takvih neodgovornih ljudi po klinikama koji ne kazu da su bili na infektivnim pa odu npr na kardiologiju zbog tegoba. I onda svi koji su bili u kontaktu moraju u izolaciju.
Simptome ne moras da imas uopste.
Celi timovi su u izolaciji.
Shvatite ovo ozbiljno, ne samo ti nego svi.
Pozdrav i bice sve ok.
Žao mi je što si tako nešto uopšte morala da doživiš... Zaista, sam porođaj je dovoljno stresna situacija, razmišljanje o virusima da ne pričam a posebno nije uopšte normalno da te dodatno iko stresira kad krene porođaj.. posebno ne medicinsko osoblje u koje bi trebalo da imaš najviše poverenja u tom trenutku!
Mi smo tog dana zvali Front, rečeno nam je telefonom da za vikend u principu neće biti prijema porodilja i da je bolje da idemo u Višegradsku ako krene porođaj, da bi se dezinfikovalo sve redom, pa da od ponedeljka krenu normalno da primaju porodilje.
Nadam se da ste dobro i ti i beba.. verujem da si ljuta (s pravom), ali sad se koncentriši na bebu i sebe i uživaj u tome..ne daj idiotima taj trenutak koji je tvoj, vaš..
Puno pozdrava i podrške od još jedne uskoro mame
p.s. Drži fige svima nama koje treba da se suočimo sa svim okolnostima i aždajama 😉
Brz oporavak trudnicama 🍀
da li znaju kako su se zarazile? Neko im preneo ko je vec bio zarazen ili ?
Meni ovde ništa nije jasno... Zatvorena 3 porodilišta, izveštavaju da zaražene i sumnjive trudnice prima Mišović, za ostale Front i Višegradska... Sad u Frontu 2 zaražene? 🤔
Mene interesuje da li su zarazene mozda dok su lezale u frontu na odrzavnju trudnoce, ili su primljene zarazene negde napolju?! ali izgleda ni jednom novinaru nije palo na pamet to pitanje..
Ne razumem zašto primaju u Front trudnice zaražene Corona virusom ako su tri porodilišta već zatvorena za sve ostale osim za zaražene? Zašto nisu poslate u Mišović, Zemun ili u Gradsku? Da li iko zna gde će se poroditi u ovoj situaciji, pošto za nas koji smo za sad zdravi nigde nema mesta izgleda?
Draga,
Prima Front koliko ja razumem..sad preko vikenda su sve dezinfikovali. Te dve zaražene trudnice su u potpuno izolovanom delu i osoblje koje sa njima radi ne radi sa ostalima.
Ja sam u 39. nedelji trudnoće..u principu može da krene porođaj bilo kad. Kad porođaj bude krenuo nameravam da krenem ka Frontu. Razumem tvoju brigu i delim je, ali ne brini, niko te ne bi vratio ako se porađaš..
Više mi je u glavi to što sada nemam apsolutno ništa od analiza i dokumenata osim krvne grupe..jer sam poslušala savete ginekologa i ostala kod kuće, nisam izlazila nigde.. Valjda neće praviti problem..
Zasto nije receno da li su trudnice primljene sa korona virusom ili su zarazene u bolnici?!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »