Komentari za tekst "Mama kraljica: Realistična slika života mame koja doji blizance"

Komentara
7
Ostavite komentar
Dokle kriti šta se sa ženskim telom dešava zapravo nakon porođaja? Dokle kriti kakve sve mučne i psihičke i fizičke promene žena doživljava nakon rađanja deteta? Ovo nije sramota, ovo je realnost, surova, ne treba žmuriti i praviti se da ne postoji i da je sve sjajno i bajno, jer nije!!
Ja sam mama koja doji blizance, sada imaju 8 meseci, ne dohranjujem ih mlecnom formulom, nije nemoguce.. ali je iscrpljujuce :)
Svaka joj čast na snazi i upornosti, ali za mene su ove fotografije neprimerene. Lepo je što je htela da pruži podršku i primer drugim mamama koje doje, ali evo na mene je ostavilo neki uznemirujući utisak.
To nije vaše autentično osećanje, to je stigma nametnuta srpskom i svetskom kulturom. Ovo je realnost. Nije realnost gola izoperisana pevaljka na Televiziji na koju nemamo neprijatna osećanja jer je ona društveno prihvatljiva gola žena u medijima. Celulit, struje, vene, oklembešene grudi... To je sve prava žena. I da mučno je i imamo transfer blama jer nije nešto što televizije i internet predstavljaju kao autentičnu sliku žene. Niste vi krivi što se tako osećate i to ne karijete. Takodje na vama je odgovornost da to kod sebe promenite.
Na mene je vaš komentar ostavio uznemirujući utisak.
A ove fotografije mi bude najlepše I najnežnije majčinske osećaje I sećanja.
Sve to stoji, al svoje telo deliti javno je malo ruzno, to sto ona radi je za njena 4 zida. Moze da se podrzi dojenje i na drugi nacin ne samo golim slikama. I meni je ovo ruzno.
Gola tela na sve strane, i to bez trunke srama i blama setkaju se okolo u sorcevima koji vise lice na tanga gace nego na sorc. A majka koja doji svoje dete uznemorava okolinu. Dojila sam na zahtev, u kaficu, restoranu, parku, autu, autobusu, kad god je to bilo potrebno. Cudno su me gledale zene, muskarci nisu...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »