Komentari za tekst "Pogledajte kako izgleda kada beba bira gde želi da sisa (FOTO)"

Komentara
40
Ostavite komentar
Evo ovako, dojila sam svoje dete nesto manje od 2 godine i prestala, jer vise nisam mogla psihicki da podnesem dojenje. Dete je bilo u stanju da po celu noc lezi na meni i sisa, uvek i svuda, nije bila potreba za hranom vise u pitanju, a ni uteha, vec losa navika. Narocito naglavasavam da je zelelo da sisa uvek i svuda, ali i pored te lose navike, ja to nisam dozvoljavala. Hocu da se okupam i odem u wc na miru, necu da te hranim na ulici, ako cemo za pola sata biti kod kuce... Imamo i mi zene pravo na dostojanstvo, a te price beba je gladna ne moze da ceka i slicno, vode sa 3 godine u tantrume, a kasnije u mnogo gore. Strpljenje se uci jos od bebe, a pomalo sebicnosti majke za sopstvenim osnovnim potrebama nikome ne moze da skodi, cak je i edukativno. Posle se cudite kad vam deca histerisu za svaku sitnicu...
ne razumem cemu ovakve slike, kome se ove zene dokazuju? Ja dojim svoje dete i presrecna sam sto mogu al ovako nesto nebi objavljivala, cemu?
bravo za zene koje doje svuda i uvek , to je prava briga za dete 👍👍👍
Апсолутно подржавам дојење и дојила сам, али нисам у јавности. Немам ништа против жена које то раде, само сам се организовали када идемо напоље да једе пре и ако остајем дуже носила сам измлазала млеко у флашици. Било ми је лакше. Ако баш морам, онда у ауту дојио дете.
Da, dojim svoju bebu...
I da dojim ga kad god potrazi...
Dojim ga pre svakog izlaska iz kuce ali jede na 2h nekad i cesce...
Ja koristim maramu i povucem se negde u stranu da drugima ne smetam ali nemam nista protiv ako druge majke to rade bez marame sve je stvar izbora...
Beba je gladna i ne moze da ceka pogodan trenutak...
Dojenje nije samo isisavanje mleka iz grudi. To je za mnogu decu vreme za utehu koja im je potrebna i koju na taj način pronalaze. Podrska za sve mame kojima dojenje na javnom mestu nije problem. Dojenje je najprirodnija stvar i majke ne treba nicega da se stide ni da se skrivaju, pokrivaju... Samo napred. Pozdrav od dojilje trogodišnjeg deteta.
Zanimljivo kako samo osobe kojima smeta ovo komentarišu a mame kojima je normalno samo pročitaju, stave minus i teraju dalje. Dodju vremena kada pametan zaćuti a budale progovore :)
95% mama iz ove price ne doji, ps im je sve bolesno. Konktetno sa mnom u sobi u porodilistu u sobi je bilo pet zenA. Od nas pet, samo ssm ja nastavila da dojim duze od mesec dana. Zene nece, lakse je uvaliti bebi flasicu. A ove slike ako niste shvatoli su sala. Mama je sela na wc solju, dete cim vidi mamu u swdecem polozaju trci do majke da zgrbi siku. Zato bebe ne biraju gde. To je naslov i sustina. E kakva je nasa zemlja, prepuna primitivaca i majki koje nece da budu majke pa pljuju po drugima. Dojenje u prvih sest meseci je najnapornije za majku, tesko, iscrpljujuce. Onda dodju majke sa flasicama pa prosipaju price dojenje je bljak i da! Nije cilj pokazati svoju “sisu” vec umiriti dete u nekom trenutku. Ne kapiraju majke koje ne doje. Pozdrav :)
Izvinite dojenje je prirodna stvar ali mi nije bas normalno da vadim sisu ispred oca, ujaka, strica, svekra… Ne razumem zasto se treba ponositi transparentnim dojenjem. Bebu treba odmah hraniti cim ogladni ali nema potrebe obavestiti ceo svet “hello, moja beba je gladna i sada ce da jede”.
Ne razumem čemu tolika netrpeljivost prema ženama koje iz bilo kojih razloga ne doje? Nemaju sve žene mogućnost ni da rode a kamoli da doje. Teško je izgleda danas biti: ČOVEK koji razume drugog čoveka i čak i pripadnika svoga pola. Iz vašeg komentara se to žalosno vidi kako smo dotakli dno kao ljudi. Podrška svim bebama i ženama koje doje ili ne doje, svejedno. One koje imaju decu o kojoj se brinu za mene su MAJKE.
Skroz ste omašili poentu komentara.
Izgleda da su majke koje ne doje decu manje vredne.
Nazalost nisu sve zene u prilici da doje dete. Moje je bilo dva meseca po rodjenju bez mene, mleko od stresa nije ni krenulo. Verovatno sam trebala da ga ne hranim jer zaboga flasica je strasna 🙄
U mojim ocima je ovo normalno. Ako je moje dite gladno. Ja cu nahranit di god. Ako nekom smeta onda nek ne gleda.
Nemojte molin te ic u zoo... I tu ce vam cak i majmun izbacit sisu da doji svoje dite.
"bebe" da... Uvik se bit dok san ja ziva moja beba... A da doji ko na ove slike gori od mozda jedno 3-5 god... Pa sta? Ako ima mlika nek sisa...
Ne znam. I kod beba se uspostavi neki ritam sisanja i spavanja posle 2-3-4 meaeca. Tako bar moja beba (4m ima) i prema njoj ja planiram obaveze, šetnju i zajedničke izlaske. Nahranim ga i idemo. Išli smo u tržni centar u nabavku on naspavao i sit. Kada mu je već bilo dosta bilo je pitanje da li da uđem u kola na parkingu i podojim ga ili ćemo kući. Da ga dojim tamo na klupi gde svi prolaze, meni je bezveze. Jedino kada smo išli u bolnicu pa smo čekali malo duže, njemu se sikilo.. Isto sam izašla u krug bolnice i otišla u neki prolaz kuda ide samo osoblje, i sela na klupu, nema razloga da ga dojim unutra u bolnici. I tako, primera je više. Nekome nije problem gde god vaditi siku i dojiti bebu, meni je to malko bezveze i ja ovako radim. Uvek se možeš malo povući negde i p dojiti, neće beba ni sisati 3 sata, nego par minuta. To je moje mišljenje. Isto tako ne dojim pred muškim rodom 😁 odem u drugu sobu i završimo pa smo mirni 😉
Ritam sisanja, šta je to? Koliko znam dojenje ide na zahtjev, a dojka nije flasica pa da vidim koliko je tačno beba popila.
Nekad traže da doje jer su gladni, nekad jer su pospani pa im treba da se uspava, često jer im treba bliskost i utjeha.
Zamislite koliki je stres maloj bebi kad izađete napolje i odjednom joj je sve novo, naravno da će tada možda i češće tražiti utjehu, kod dojene djece to je dojenje. Beba na flasici ce isto tako tražiti bliskost i ako je sita dudu.
Dojenje je puno više od hrane, to je i piće i utjeha i sigurnost.
Da nije tako i beba koja pije AD ne bi trebala dudu, a malo ko će komentarisati sto dijete koje ima već 2-3 pa cak i 4 godine hoda ili spava još uvijek sa dudom
To uopšte nije tačno. To su priče mama dojilja, koje ubeđuju sebe da su nadmoćne jer doje. A ne znaju da je dojenje stvar izbora i da zaista postoje mame kojima je dojenje bljak. I kojima se dojenje gadi. Živ primer sam ja. Nisam mogla da pomislim da dojim. Užasavala sam se samog čina. A što se tiče varalice ili dude. To nije tačno. Deca koja nisu dojena ne traže varalicu/lažu. Bar moja nisu. Imam dvoje dece, ni jedno nisam dojila. Sin je još u porodilištu počeo da pije AD a malecka je prva tri meseca pila moje mleko na flašicu. Niti sin niti ćerka nisu tražili dudu.
Bravo isto to i ja radim dvoje dece imam.. ja ne razumem ove sta napadaju nas sta ne opravdavamo vadenje sise pred narodom..nismo mi protiv dojena aloooo da pojasnimo ali da oni rasumeju kako njima odgovara ..moze da se doji bilo gde ali pokrij se ima marama ima tetra pelene ima razne odece majice za dojenje i brdo toga..i kao sta je zena rekla moze cak da se negde povuces i da dojis bez problema nije stvar izvaditi sise pred ljudima pa vidite meeee ja dojim dete a uz to pokazujem sise..mislim preterano i svuda redom.
Aposolutno se slazem! Ja sam dvoje dece dojila po 14 neseci i nikada na nekom javnom mestu.. prosto, isplaniram se prema detetu! I to da mora da sisa traje prvih 6 meseci, posle uvek imam alternativu da mogu da mu ponesem kasicu i to jede ukoliko ogladni.. ovo mi je zaista degutantno, mogu reci i odvratno!
Sramota za komentar!!! Zbog takvih kao ti i jesmo kao narod tu gde jesmo. Nemamo širinu. Bolesnici su oni koji u dojku kao izvor hrane u tom momentu gledaju sa gadjenjem ili na seksualan nacin.
Sramota je onda i da se dvoje poljube u javnosti. Ako je sramota da majka nahrani i umiri svoju bebu
Zasto degutantno i odvratno? To je potpuno normalno i prirodno. Iskreno, ja sam se sa prvim detetom malo snebivala ali sad sa drugim nemam nikakav problem, gde god i u cijem god prisustvu da se nalazimo. Uostalom, ne vidi se nista.
Mada, ruku na srce, ja zivim u Nemackoj i nikad niko nije buljio u mene dok sam dojila. Ne bitno gde smo, kafic, trzni centar, parkic, lekar... Zaista nema potrebe opterecivati se ko ce sta da misli
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »