Komentari za tekst "Dojite bebu? Jedite maline!"

Komentara
9
Ostavite komentar
Ja sam dojilja i evo mog iskustva.. Jela sam maline u raznim oblicima, termicki obradjene i ne, sveze jagode, kikiriki obozavam, orahe i lesnike takodje.. Beba nije imala nikakvu reakciju.. Mozda je to individualno, ali moj je savet jedite raznovrsnu hranu. Ne budite izriciti u tome da li se
nesto sme ili ne sme.. Najbolje je kupivati od proverenih trgovaca, onu hranu koja nije podlegla pesticidima.. Mozda reakcija nije od samog voca vec od supstanci kojima je voce bilo izlozeno.. Moj savet dobro operite i ostaviti u sobi bikarboni da odstoji pre sluzenja..













Na mnogo mesta sam procitala da je caj od lista maline jako opasan jer moze izazvati prevremeni porodjaj, kontrakcije... Kada istrazujete o cajevima u trudnoci, to je bas nesto na sta se stavlja akcenat. Zapamtila sam po tome sto nikada do tada nisam ni cula da postoji caj od lista maline... I sta sad, neko to ovde procita i racuna da je ne samo bezbedno, nego i preporucljivo?!
Draga caj od lista maline se nikako ne preporucuje pre devetog meseca zato sto izaziva kontrakcije, ja sam pila caj od lista maline od 38 nedelje citavih nedelju dana i porodila sam se u 39-oj nedelji. Moj porodjaj je bio za pozeleti bezbolne kontrakcije, porodjaj u trajanju od 10 min bez nekog preteranog bola. Moja doktorka to objasnjava konzumacijom caja od lista maline jer ob opusta misice grlica materice. Bilo kako bilo ja cu ga koristiti i u sledecoj trudnoci ali nikako ne pre 37. Nedelje
Jedni brane,drugi savjetuju! Meni su u trudnoci izricito zabranili caj od maline,jer nesto se dogada pa moze izazvati pobacaj ili prijevremeni porod. A sad dojim i probala sam i maline i jagode,beba nije imala reakcije,al svejedno ne jedem stalno,vise kroz marmeladu ili sok koji sama napravim.
Moja beba je dobila ozbiljnu alergiju zato sto sam ,ne znajuci da ne smem,nekoliko dana za redom jela maline. Pedijatar mi je izricito zabranio da jedem alergenske namirnice jer beba preko mleka moze da odreaguje.
A zar maline zajedno sa jagodama ne predstavljaju najveće vocne alergene, pa se samim tim ne jedi tokom dojenja?
Meni je pedijatrica rekla da ne jedem maline i jagode, kao i kikiriki, lesnike i orahe. Kad sam pogledala naslov pomislih "evo novog istrazivanja...", kad ono clanak "voce je puno vitamina"
a kako to utiče na tonus materice? pojačava ga? smanjuje? šta to znači? prestanite da pišete ovakve neproverene informacije, ovo je na nivou trača!
ovo je ludilo majke mi!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »