Komentari za tekst "Porođaj u Švedskoj - Naša priča 37+5"

Komentara
13
Ostavite komentar
Ja zivim u svicarskoj i svaki mjesec idem na kontrole i UZ...
Sve je to super,najbitnije da ste Vi i beba prosli kako treba..Ali meni je milije sto svakog mjeseca imam UZ,i sto sam sve vrijeme upucena u stanje svoje bebe i svoje,nego da imam samo 2 UZ u toku citave trudnoce..Mene licno vise umiruju ove kontrole svakog mjeseca(naravno svi smo razliciti)..I kod nas ima jako dobrih i posvecenih doktora,i babica,a isto tako i onih koji nisu..Ali smatram da je tako svuda u svijetu,svuda svi mozemo imati i dobro ,a i lose iskustvo..
Svako dobro,nek je bebac ziv i zdrav!
Svaka čast za sve mamice koje su na svet donele jedno maleno živo biće, pa gde god da su se porodile.
Elem, ja se nisam porodila u inostranstvu, porodila sam se u Betaniji, carskim rezom u 39+1 nedelja. Moja trudnoća je spadala u rizicne, još u 28. nedelji sam saznala da imam placenta previa-u i da ću 99% ići na CR. Zahvaljujući mojoj predivnoj dr koja mi je vodila trudnoću, slušajući je apsolutno sve što je predložila, ja sam bila jedna aktivna trudnica, koja je svakog dana šetala i trudila se da maksimalno uživa, iako, moram priznati, nije bilo lako pobediti i loše misli koje sam imala. Cilj je bio dogurati do 34. nedelje, mi smo dogurale do 39+1, sto je jako retko, ali eto moguce. Moje iskustvo sa Betanijom je najlepše moguće, od samog prijema, preko operacije do otpusta. Sve sestre i dr koji su nas obilazili su bili jako divni i ljubazni, ukljucujuci i pedijatre. Na CR-u su sobe trokrevetne sa kupatilom i mini kuhinjom, sta znam, meni je prijalo drustvo u sobi, i danas smo u kontaktu. Na hranu takođe nemam zamerki, nije idealno, ali ja sam svaki obrok rado pojela. Da napomenem da je bio 13. avgust, pandemija plus užasno velika gužva kada su porodilje u pitanju i opet nosim prelepo iskustvo! Tako da, drage mamice, budite sigurni da i naša zemlja ima izvanredne stručnjake i porodilišta iz kojih se nose lepa iskustva.
Lep pozdrav svima! 😇
i ja sam se porodila u Geteborgu. Uzasno iskustvo,mucili su me 22 sata,i mene i bebu,zavrsila sam na kiseoniku,krvarila ,dobila temperaturu..bebac nije disao,dobio je infekciju..a na kraju i ja infekciju materice. Na kraju je babica rekla da su ipak trebali da me posalju na carski ali eto nisu . fuj! nikad vise! Dzaba om i sobe i apartmani..
Osoblje je predvino prema vama i babice , sam prijem tretiranje porodilja za cistu desetku, suprotno Srbiji.Porodila sam se kao i gospodja u Svedskoj , ne dobijate apartman vec obicnu sobu koju delite sa ostalim porodiljama , ako ste srece da budete sami i da suprug moze ostati sa vama i bebom😏. Posebno u sadasnje vreme kada je korona i kada su porodilista puna porodilja i beba 🙂 .Imam par prijateljica koje su rodile carskim i svaka od njih je bila uspavama nije pratila svoj carski rez kao gospodja 😏nerealna prica.
Göteborg je u pitanju. Takodje sam imala 2 ultrazvuka i ctg tek pred porodjaj. Porodila sam se mesec dana nakon Sanje 😊
Blago vama bar posle porodjaja imate ako nista drugo svaka posebnu sobu i svoju privatnost. Ovde u Srbij u sobi budu najmanje 3 porodilje a ima soba gde ih bude jos vise. Da ne pricam o ponasanju osoblja posle porodjaja kao da smo u kaspnici a ne na porodiljskom odeljenu, a o hrani i picu no Comment
Živim u Göteborgu. Dobro znam svoja i prava i svoje obaveze jer sam i sama zdravstveni radnik! Takođe, moja rođaka je isto prošla baš u Stockholmu i jedna prijateljica iz Malmö. 😊
Ali ne treba ja Vama da se pravdam, jer za sve ovo što sam rekla i opisala stoji i moj suprug, i ustanove koje sam posećivala kao i moja najbolja babica ! 😍
Možda da ste Vi zanimljivi i da su Vaši komentari uvažavani kao moji, možda bi Vi opisivali Vaš porod, ali nažalost…. NISTE! 😊
Svako dobro od Gospoda! 🙏☦️📿
Da, naravno procitala sam i ostale komentare. Nadam se da si i ti. Elem bez obzira na koronu u Svedskoj je jako velika kriza za med. radnicima pogotovo za babicama i doktorima. I tako je vec par godina unazad i prije korone. Pisem ono u sta sam jako dobro upucena. Isto tako kao sto je jedna druga gospodja napisala ne dobijes apartman nego obicnu sobu. A sto se tice dokaza koje si prilozila redakciji da bi napisali clanak , bas bi voljela da vidim taj dokaz gdje pise da je samo jedna porodilja dobila cak 5 med.sestara. I kao sto vec napisah vjerujem da je ovde u Svedskoj sam proces porodjaja i boravak u bolnici puno bolji nego u nasim zemljama, ali je smijesno da se pretjeruje i pise da je neko ljubomoran jer je neki forum zapazio bas tvoje komentare pa eto rekose jao ovu cemo gospodju intervuisati. I naravno sve zene koje se ne slazu s tobom su ljubomorne i krivo im je sto su one nezapazene. Da nije smijesno bilo bi zalosno. Svako dobro i lijep pozdrav.
Nemas potrebe da se tripujes da je neko ljubomoran jer nema razloga za tim. Ovo moze da ti kupi samo neko ko nikad nije ni cuo za Svedsku. U Svedskoj je tolika kriza za med.radnicima da je to katastrofa pogotvo sada u vrijeme pandemije tako da si ti sama dobila 5 zdravstveni radnika od toga nema nista . Posto si imala carski rez imala si doktora, babicu i nizu med. sestru,(i to je pitanje s obzirom na krizu koju vec spomenu) anesteziolog je dosao dao ti epidural i otisao. Ima jos neki stvari koje su nemoguca misija u tvojoj prici ali ne bi da smaram ni tebe, a ni sebe . Vjerujem da je mozda u Svedskoj puno bolje se poroditi nego dole na nasim prostorima ali zasto pretjerivati !? Uzivaj sa svojom bebom i neka vam je ziv i zdrav.
Možete pogledati ostale komentare koji svedoče da govorim
Istinu draga Alice.. Ne bih se umarala Vama i pravdanjem. Gde treba sve je pokazano i dokazano i nakon toga je priča objavljena. I kao što rekoh nisam imala epiduralnu anesteziju. Porodila sam se na samom početku korone, gde su bolnice svuda u svetu bile prepune, a u Geteburgu prazne, doslovno su čekali da prime prvi slučaj. Ljubim Vas a Vi vJerujte ili verujte to me ne zanima ABSOLUT.
Sa svim nalakiranim noktima...
Neznam gdje zivi al ovo za Svedsku nije istina, to je ovisno o gradu i bolnici postoje 3 do 4 glavna ultrazvuka u Stockholmu u dvije najvece klinike, ako napise grad nije problem ovo Švedska neznaci da je cijela Švedska. Vecina nezna svoja prava pa i ne trazi
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Ovih 6 fotografija i poruka fotografa pokazuju da je svaki porođaj jedinstven »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
U modi je farbanje jaja prirodnim bojama, sastojcima koje već imate kod kuće »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »