Komentari za tekst "Da li vam je refundiran PDV na bebi opremu?"

Komentara
80
Ostavite komentar
Meni je stiglo resenje da mi isplate 8493din .zanima me da li se to uplacuje na racunu mog muza jer na njega glasi ili u posti se preuzima ..moze li mi neko od vas objasniti sta i kako hvala upnapred
i meni je stiglo resenje28 03 na 30000 din povracaj samo 3400 ali pare jos uvek nema
Novac je vracen u celosti ali naravno uz gomilu poteskoca. Tj u startu nisu priznali kolica i auto sediste (sto je i najveca stavka na racunima) i trazili su da uplatim novac prilikom zalbe. Nakon odlaska kod njih na njihov poziv ponovo su trazili da uplatimo novac za zalbu (cini mi se 450 dinara)i da im donesemo FISKALNI RACUN SA OBJASNJENJEM sta predtavlja koji artikal. Naravno nije nam palo na pamet da uplacujemo novac za zalbu jer po zakonu su oni obavezni da provere artikle u prodavnicama ili da traze od prodavnica pismeno objasnjenje koja je skracenica za sta. Posle krace pobune na radnicu poreske, sama je se raspitala u Aksi i trazila od njih dopis. Nakon toga nam je vracen PDV i za to.
Za sve roditelje PDV se obracunava tako sto se na celokupni iznos obracuna 16.6667% (za artikle na kom je PDV 20%), a samo adaptirano mleko je stopa 8% i tu od celokupnog iznosa izracunate 7.4074%. Nadam se da nisam zakomlikovala sa objasnjenjem.
Inace u dopisu koje su zaposleni dobili pise da treba da vam overe originale fiskalnih racuna i da ih vrate.
pozdrav
koliko racun treba da iznosi? Mislim kolika suma racuna kojih skupljamo treba da iznosi,cula sam da treba preko 40.000 RSD.Moze li neko da mi odgovori ??
Moze li neko da mi objasni zasto se jednostavno ne ukine porez na bebi opremu nego nas sve maltretiraju i prave budalama?
Odbacili su zahtev sa obrazloženjem da ne ispunjavamo uslov. A koji, nisu rekli!
Lopovska država, lopovski ljudi žive u njoj, samo uzimaju, ništa ne daju...
Ko ovde živi, ni pakao mu neće teško pasti!
Ja nemam dobro iskustvo sa povracajem PDV.Obracunali su mi duplo manje nego sto treba da mi vrate iako sam im sve "nacrtala" ali bukvalno, samo da iskontrolisu. Zalila sam se 03.10.2013. i jos uvek nemam odgovor. Kada sam ih pitala kada ce to biti odgovor je bio to ide na drugostepeno pa cemo videti da li cemo odbiti zalbu ili vratit na ponovno razmatranje. E bas zbog toga necu da odustanem. 20 dinara, 20 dinara moje je :-D
Imamo pozitivno iskustvo sa vracanjem PDV, iz Zrenjanina smo i u roku od 20 dana novac je bio na racunu.Sve pohvale
@Xtina81: Hvala puno na info. =)

@Tanja: Mislim da bi svaki od službenika koji proveravaju račune trebalo da ima spisak kašica koje postoje tj. koje se računaju u ovom postupku, a ne da bude njihova obaveštenost ta koja će uticati na to koliko će novca biti vraćeno. Mom bratu i snajki nisu odobrili povrat PDV-a za pelene, jer je na računu pisala samo marka pelena koja nije nešto jako poznata. Po meni je to ipak malo neprofesionalno. Ako već nešto rade onda to treba da bude urađeno maksimalno dobro. Bar je to moj stav.
Da, država je vratila PDV na bebi opremu i to mislim da je bilo u roku. 15 dana od podnošenja zahteva je bilo rešenje i 15 dana od donošenja rešenja (po rešenju), a bilo je možda neki dan duže, ali ne više od 20 dana, tako da država na ovom "ispitu" nije pala, već kod mene položila sa "10".
Niti sam dobila resenje niti sam dobila novac,zahtev podnela na vreme sa urednom dokumentacijom.Ne znam sta da radim?Kome da se obratim?
Xtina81- hvala Tina,pokusacu da ih kontaktiram kako bi proverila o cemu se radi
Iz Kragujevca sam, resenje sam dobila dva meseca nakon sto sam predala dokumentaciju a novac je uplacen 8 dana nakon sto je resenje stiglo. Objasnila je napred zena koja se razume u knjigovodstvo da ne racunate 8 i 20% na citav iznos vec na osnovicu, tako da mozete videti da vam nije zakinut iznos. E sada sto se tice kasica, na nekim racunama pise samo instant cerealije, prva riza ili mlado povrce i moze se desiti da vam to ne bude uracunato i ne bih tu krivila nekog sluzbenika koji je kontrolisao racune , jer budimo realni oni nisu vidoviti. : )
sve pohvale na azurnost tog naseg sistema:),bar u nasem slucaju,podneli smo zahtev i u roku 10ak dana pare su legle na racun
@Bojana- Ako niste dobili pare par dana nakon dobijanja resenja, moguce da se resenje koji oni salju izgubilo na putu za trezor..Jer Trezor kada dobije kopiju Vaseg rasenja uplacuje novac na racun. Trebalo bi obavestiti Trezor i pogurati sve...
@Jelena-Milupine se racunaju, kao i Bebi King, Humana.. i sve sto spada u hranu za bebe...za Cokolino ipak nisam sigurna, mi ga nismo ubrajali u nase racune..
Malo obrazoženje za obračun PDV-a, pošto sam u "knjigovodstvenim vodama"... Ako se kaže da je PDV 8%, onda ne računate 8% na 100 din, što je po vama 8 din, već je tih 8% sadrženo u 100 din. Znači 100 / 1,08 * 0,08 =7,41. Isto tako 100 / 1,2 * 0,2 = 16,67 dinara. Inače, nisam podnosila zahtev, jer sam imala pravo samo na par meseci, jer mi je beba napunila u avgustu 2 godine, a s obzirom da je u pitanju četvrto dete, osim pelena, ništa ne kupujemo, sve nasleđuje.
Jedno pitanje. Da li neko zna da li se u "kašice" računaju i Milupine kašice, Čokolino i te stvari ili samo Juvitana, Frutek, šta li već još pored toga što je pakovano u teglicu?

Hvala unapred na info. =)
Ja moram jos jednom da pitam, da li se sa resenjem negde ide,ili pare sami uplacuju na ziro račun?
U septembru smo dobili resenje a od para nista.
Hvala jos jednom.
Mi smo iy Zrenjanina, refundiran nam je PDV, pare smo dobili 2-3 nedelje nakon podnosenja zahteva
mi smo odbijeni, zbog "visokih primanja". suprug je vojno lice, pa su nam uracunali i dezurstva i putne troskove (jer radi u drugom gradu) i to sto nam vojska daje deo novca za placanje kirije kao podstanarima. ja sam nezaposlena, imamo dvoje dece. koliko vidim, samo smo mi odbijeni. :-/
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »