Komentari za tekst "Da li je ovo zaista najlakša poza za rađanje?"

Komentara
5
Ostavite komentar
Izgleda da kako kročiš u porodilište, moraš da ležiš na ledjima. Ja sam preklinjala sestru da me pusti da klečim, jer su mi kontrakcije bile ''sa ledja'' sve vreme i dobila sam komentar: ''Šta se ti to izmotavaš?!'' A došla u porodilište potpuno otvorena, na nogama sam provela sve vreme od početka kontrakcija. Verovatno bi najbolje bilo da sam ostala na parkingu, makar me ne bi i oni maltretirali i vezivali me za krevet. Preporuka za Porodilište Bačka Topola koje uvažava želje porodilje i dopušta da žena zauzme položaj kojo joj najviše odgovara.
Naravno da nam neće predložiti drugu pozu zarad lakšeg poroda jer bi onda morali da nam dodele sestru/babicu koja će nam svo vreme pomagati. Mnogo je lakše strpati nas u krevet i ostaviti u predporođajnom boksu sa još dve/tri mame i obilaziti nas povremeno....u Decembru očekujem četvrti takav porođaj i molim se za spretnu i voljnu babicu jer su mi sve bebe krupne. I meni je bilo mnogo
lakše poluraširenih nogu,oslonjena rukama do laktova na stolu nego u krevetu,ležeći.
Meni je pri porodjaju (na ledjima) povredjena repna kost. Ne znam kako se to dogodilo ali sam pored porodjajnih bolova osetila i da je nesto i "kvrcnulo" i ispostavilo se da je repna kost...4 meseca sam se patila sa tim...Nisam mogla da sedim normalno od bolova, a dobila dete, ne moram da objasnjavam koliko mi je to bilo nepotrebno. Ok, ako se zna da je gomila drugih poza adekvatnija i laksa, zasto se to ne praktikuje? Zasto mi niko nije ni pomenuo druge opcije - poze za poradjanje? Da li sam mogla sama da predlozim (da sam bila obavestena, iako je to njihov posao) da se porodim u nekoj drugoj pozi koji je laksi i prirodniji?
Pre tri godine sam se drugi put porodila u sedećem položaju...brže, lakše i prirodnije je. Svima preporučujem
Mislim da je to potpuno odgovarajuca poza. U trudovima stalno sam tu pozu zauzima s tim da sam stajala,sve dok mi sestra nije prisla s recima: "Skupi noge,porodices se tako". Ni dan danas ne znam zasto sam je poslusala...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »