Komentari za tekst "Pogledajte kako izgleda kada beba bira gde želi da sisa (FOTO)"

Komentara
40
Ostavite komentar
Ovo je pomalo bolesno..izvinjavam se ako nekog uvredih
Dojila sam oba deteta 12meseci i nikada ovako, moje bebe su bile uobrocene. Ako se ikada desilo da su uznemirene,sednem u stranu prebacim maramu preko ramena,a ne u restoranu za stolom, kaficu,prevozu. Ok ko zeli,ni jednu mamu nisam prekorno pogledala,ali meni je to degutantno.
Najbolje da doje do polaska u školu. Užasavam se zena po kaficima i tržnim centrima koje svima moraju pokazati da dete doji.. Gde je nestala privatnost nije mi jasno. I zasto je bilo ko dužan da to gleda dok neobavezno šeta i uživa u kafi..
Samo žena se i užasava, nikad nisam cula da je muskarac rekao uzas. Samo žena. Sramota za komentar.
Moj suprug se odusevio kad je video u trznim centru jednu majku kako doji svoje dete.
Za ovo dojenje "do polaska u skolu" se slazem ali mi nije jasno zasto se uzasavate? Tu se ne radi o "pokazivanju" bilo cega vec potpuno prirodnoj stvari. Ja dojim svoju 5-mesecnu bebu onda kad ona to zeli i zaista to ne vidim kao "maltretiranje" bilo koga. I zasto je davanje flasice drustveno prihvatljivo a dojenje degutantno!? Uostalom, ne vidi se bas nista a svi ti koji "neobavezno setaju i uzivaju u kafi" treba da nastave to sto rade bez nepotrebnog komentarisanja i prevrtanja ocima. Pa mnogo vise pokazu ove polugole "devojcice" nego jedna majka. Ja bar nijednu nisam videla da je "mahala dojkom" drugima ispred nosa.
dete ne doji. dete sisa. majka doji.
Slažem se da bebu treba dojiti. Ali ovaj slogan Beba bira gde neko apsolutno ozbiljno shvata. Evo primer po meni debilne situacije. Stignu vam mesečni računi koje treba platiti. Rok za plaćanje je uglavnom 20-ak dana. Vi odlučujete danas da idete, krećete, usput ćete nahraniti bebu.
Čemu? Milion slučajeva sam videla u pošti, banci i sl. Prvo ne dobijete nijadan dokumenat da morate platiti odmah, drugo i da morate platiti kroz par dana niko vam ne određuje u koje vreme ćete uplatiti. Nahranite bebu i izađite iz kuće. Jel morate da krenete pre nego beba jede pa da isturite siku u ustanovi punoj naroda, ne morate. Kad vidim da doje u marketu ubijem se. Jel bitniji taj litar ulja od toga da beba ruča kući i krene u market posle obroka. Toliko primera ima gde od slogana Beba bira gde žene napraviše fazon vadi sisu gde god samo vadi nek svi vide da si ti brižna majka. Ma dajte molin vas.
Moje dete je bilo od 3 meseca na formuli i nikada nisam izašla iz kuće i hranila ga po gradu ili slično a mogla sam sa flašicom dohrane nahrabiti ga gdr bilo niko glave ne bi digao, baš zato što mi je uvek bilo bitnije da dete bude sito a ne neki kafić, tržni centar, račun za telenor koji ima rok 20 dana i slično. Da me ne shvati neko pogrešno ali slogan je preozbiljno shvaćen.
Nije sisa flasica pa da se odmah izruci i do 200ml koliko je potrebno bebi posle treceg meseca. Nisu ni sve bebe iste, neka jede na 3 sata, a neka na svaki sat.
Iz vaseg komentara mogu samo da zakljucim da niste nikada isključivo dojili, jer da jeste onda biste znali da je beba zaista morala da jede u posti, banci, marketu, iako je jela kad je posla od kuce. Mozda da je beba znala koliko ce vama zasmetati ta isturena sisa koja je njoj sve na svetu, mozda bi se stepela. Na srecu NE ZNA!
PODRŠKA SVIM MAMAMA KOJE DOJE
Sa prvim detetom sam se izmlazavala devet meseci, nazalost. Nosila pumpicu svida, ali nisam se na javnom mestu to radila. Drugo dete Dojila, vise od godinu dana, nikada nije dohranu popila, ali ne slazem se sa Vama.
Roditelji su ti u ovom slucaju majka koji vec od starta vaspitavaju, uvode navike detetu! Polako ali uvodi!
Znaci nahranim dete, odem iz kuce, sigurno nece jesti na sat vremena, jer ponavljam, sam detetu stvaras navike, pa i kada sisa. Pevusis detetu, vozis ga u kolicima, razne metode postoje, a i da place neko vreme nije strasno.
I ja koja sam iskljucivo dojila ne mogu da verujem da zene dodju u kafic i bez ikakve privatnosti doje dete. Nije kafa bitnija nego kao covek da nahranis dete kod kuce ili vec negde da se sklonis.
Dojenje je veoma intimna stvar, obostrano uzivanje!
Bravo Vesna!!!
Svaka čast! Objasnili ste svima poentu
Svaka cast za komentar! Podrska dojenju!
Bravo za komentar.
Samo majke koje iskljucivo doje djecu mogu da razumiju, koliko je tim malim bicima ta sika sve na svijetu.
Ali ne razumijem ovaj sklop licnosti, kojima smeta kad majka doji dijete na javnom mjestu, a ne smeta im npr. Sto svi puse na javnom mjestu, itd.
I nijedna majka ne doji bebu, kako bi neko pomislio da je brizna majka, nego, jer joj je potreba njenog djeteta na prvom mjestu i bitnija od misljenja nekog nebitnog prolaznika.
Kakvo banalizovanje. Ja recimo izbegavam da dojim u javnosti ali mi se dešavalo da nahranim bebu i ona urla nakon 30min kao da nije jela 5 dana. Sa sinom nisam imala taj "problem" on je jeo na 3h kao navijen ali sad sa kćerkom ne mogu ništa da planiram. Neću je dojiti u sred marketa (otićiću do auta) ali ima žena koje hoće i ne vidim što bi meni ili ikome to smetalo ako ne smeta njima. Eto i njima je bitnije da im dete bude sito mego šta će selo da priča. Svuda bulje u si*e i polugole starlete, a onda glume moraliste kad neko doji
Dojenje je predivan osecaj i za mamu i za bebu i apsolutno treba dojiti kad god i koliko god to beba zeli. A pod bebom koju treba dojiti se ne podrazumeva samo odojce od par meseci vec i beba od godinu i dve! Svi koji to niste osetili ako vec ne zelite da podrzite majke i dojenje,uzdrzite se od nepotrebnih komentara.
Tako je! Ja sam toliko patila što beba nakon godinu I mesec nije htela više da siše.
E bas ovo pored vc solje je stvarno preterivanje! Detetu nece da fali nista ako saceka 5minuta.
Hahahah kada krene da vristi i hoce siku nije mu bitno da li je wc solja tu. Koliko sam puta dojila na wc solji..... i ne nije mogao da ceka. Dojila sam gde god da ga je uhvatio glad.
bukvalno
ovo nisu bebe...i ovo nije meni ok
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »