Komentari za tekst "Trudnice u Srbiji preživljavaju do porođaja jer mesecima ne dobijaju platu"

Komentara
26
Ostavite komentar
Nigde se ne spominje kako trudnice idu kod privatnika,placaju samo da bi dobile dg po kojoj mogu da idu na bolovanje,trudnoca nije bolest i to prvo moraju da shvate sve trudnice.Prvih 30 dana placa drzava ,ostalo drzava.Preterali ste sa jadikovanjem,nigde u svetu zdrave trudnice ne idu na bolovanje vec od 5 nedelje trudnoce,samo u Srbiji i opet su ugrožene.Lenja i razmazena generacija.
Da li sam lenja i razmažena ako sam prokvarila na pocetku trudnoce,pa sam zbog hematoma koji je pritiskao bebu morala da lezim mesecima i primam inekcije koje mi je patronažna sluzba davala? Trebala sam da radim iako je dijagnoza visokorizična trudnoća? Pa, verovatno da jesam,jer bih onda dobila platu za septembar mesec koju jos uvek dobila nisam...
Svuda u svetu se poštuju propisu osim u ovoj banana državi
jao ne lupetaj majke ti! kako moze da radi trudnica koja je zaposlena u hitnoj ili recimo na rentgenu, u ustanovi gde nema gde da je premeste znaci mora na bolovanje da bi je neko zamenuo! molila bih dokone neznalice da se ne ukljucuju u ovu temu!
Sve je tačno što ste napisali. Ovako su pretprošle godine, kada sam bila na porodiljskom, i meni kasnili sa uplatama, od novembra 2018-e do marta dinar mi nisu uplatili, tek posle otplaćivali do isteka porodiljskog, sve sa kašnjenjem naravno. Na kraju sam dala otkaz jer mi je psihički lakše da znam da ne radim i ne primam ništa, nego sav taj stres oko njihovih uplata. Dok se oni smiluju snađem se kako znam i umem, tu je muž, roditelji, bar da se psihičko zdravlje sačuva ako ništa drugo.
Bolovanje sam otvorila 01.10.2019. i dobila sam samo onu jednu platu na teret poslodavca i nista vise. Doznake dostavljam na vreme i jos uvek nisam dobila nikakvu nadoknadu sa bolovanja. Iskusila sam prebacivanje odgovornosti od RFZO-a na poslodavca i obrnuto ali od palate ni traga ni glasa. Termin mi je u aprilu i vise ne znam kome da se obratim i cija je odgovornost. (Osim dva kredita, malog deteta tu su i svakodnevni troskovi i stres od istih)
Razumem te u potpunosti. I ja sam doznake sve redovno nosila. Porodila sam se i tek tad krenula sa dobijem za bolovanje platu. To su mi dali tako da jedan mesec 3 plate uplaćeno pa drugi mesec 2 plate i tako. A sad dete mi puni godinu dana a 4 meseca porodiljsko nisam dobila.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »