Komentari za tekst "Iskrena ispovest Najgore Mame Na Svetu"

Komentara
83
Ostavite komentar
Samo da mi je znati koja su to isfrustrirana bica koja lupaju minuse na ovaj komentar. . .
Drage mame, mozete li da mi pomognete. Sinoc je bila 3ca noc kako povracam i povratila sam i krv.. inace sam 33nedelja.. i cudno mi je ovo povracanje na kraju trudnoce..a na pocetku nije bilo povracanja. pregled mi je tek za 15 dana..a ja cu do tad poludeti..pa ako mozete pomozite mi...hvala
krvarenje je bilo zbog ostecenja oziljka gde su bili krajnici od naprezanja.. zbog kiseline sam povracala.. inace jake kiseline mozete izleciti za dan, 2dl caja od pelina dnevno i prepeceni hleb i sve super :) hvala vam na odgovoruu
Imas li problema sa kiselinom? Ja sam nakon nekoliko dana povracanja od kiseline povracala samu krv jer mi je kiselina nagrizla zdrijelo. U svakom slucaju idi doktoru, nemoj cekati.
Zeno, odmah kod lekara, u hitnu, kako bilo. Nemoj se zezati i cekati odgovor na Bebcu.
Ja bih otisla ranije kod dr.
Zeno,idi doktoru
Ne treba da čekaš 15 dana, vec idi kod lekara sto pre. Povraćanje krvi je svakako dovoljan razlog da te pregledaju ranije.
Ниси ти само мама, ти си и људско биће, обично, са обичним потребама. Које си ставила у други план јер су потребе твоје деце сада приоритетније. И тако годинама... А не може то довека тако. Ја немам грижу савести кад су нека моја ситна задовољства у питању. Имам право на то, а и контам да моје дете има право на задовољну маму. И сад нам је баш лепо, обема. Срећно!
Nemaš razloga za stid,ja imam jednu curicu koja uskoro puni četiri godine pa i sada ima takvih "ludih" dana,ma kao da si pisala o meni.....Biće sve to ok bar ja tako verujem ;) ;) ;)
Svaka cast na iskrenosti ,ali to ne znaci da niste dobra mama.Ja sam se pronasla u ovome,jer imam problem sa klimaksom i promenama raspolozenja nervozom itd.Imam troje dece 20,12,i 13meseci bebu pa to je ludilo a od nikoga pomoci.
Draga moja ,savrsena mama svakako ne postoji,nitko nije savrsen...al po ovom tekstu mislim da problem nije u strpljenju nego u necem drugom,tvoja slabost i želja da budes sama,da hodas sama,da uzivas sama bez ikakve obaveze prema djetetu je nadmašila sve,puno je veća ta tvoja slabost od predivnih čari majčinstva i uživanja u tom,zato i jesi tako frustrirana i smatras se najgorom mamom.. Koliko god svim majkama bilo tesko i prolazile kroz svakave situacije trebas pronaci snagu kako god umijes,jer ti nisi na prvom mjestu nego tvoje dijete..Ono je najbitnije od svega.. 🙂 ako si na rubu zivaca i places sada jer ne umijes s trogodisnjakom,kako ces tek sa djetetom u pubertetu?!
Ja se slazem sa Rebecom, iako sam se milion puta osetila i kao autorka teksta i kao Rebeca. Smuci se coveku ( tj zeni), ali ne mora sad bas svaka misao pravac na net, pa da pokupi hiljade lajkova. Meni je, licno, dosta pomoglo saznanje da jednostavno nikad vise nece biti kao pre, da moje vreme vise nije samo moje i od tog trenutka mi se svaki trenutak.koji ugrabim za sebe cini kao suvo zlato( a koristim ga bas tako- hodam, hodam, hodam). Nije moje i gotovo. To sam htela, nisam znala da ce biti bas tako, ali to ulazi u opiis posla i tako je. Da li ce me neko nekad potapsati po ramenu, ne znam. Zasada mi je dovoljno da su deca nasmejana. A evo, naslo se i malo vremena za surf. ;)
Ova zena je podelila trenutak svoje slabosti, nigde nije napisala da joj je neprestano tesko i da neprestano place. Ja sam voljeno dete svojih roditelja i sigurna sam da im je sa mnom bilo i tesko kada sam bila mala. Odakle ti ideja da kazes da mi nismo osetile ljubav? I naravno da ce normalan covek da se isplace ako mu je tesko, to je tako normalno. I ne treba mu publika, place zbog sebe i skloni se da nikog time ne opterecuje. To sto nisi saosecajna ne znaci da si u pravu.
Nikad necu reci za sebe da sam savrsena mama,ali isto tako nikad i ne bih prosipala žalopojke kako mi je tesko zbog djeteta,kako nemam vremena za sebe,kako nemogu sama prošetat i sva ta žaljenja napisane u tekstu.. A vas je nažalost stvarno previše takvih,a zasto ste takve,zato sto vjerovatno ni vi nikad niste osjetili ljubav,ili nemate podrsku,ili niste bile spremne da imate djecu pa ste toliko ogorcene iz raznih razloga,a jeli vam dijete krivo?! Svakoj mami na svijetu je tesko i sve prolaze isto,zato nema potrebe za tim vašim žalopojkama.. Moji roditelji su bili predivni i požrtvovani,a nikad nisam osjetila ni najmanje da im je bilo teret bilo sto ucinit za mene i proći kroz svaku fazu mog odrastanja,a naravno da im je bilo teško,al njihova ljubav je jača od bilo kojeg žaljenja..al vama je postalo " moderno " takvo razmisljanje i samožaljenje,a čemu to kad nam je svima isto..budite pozitivne i spremne na svaku situaciju,kad vam je najteže ne dopustite da vase dijete to osjeti,a ono ce jednog dana shvatit sve sta ste ucinili za njega i bit ce vam zahvalno i naucit ce da je ljubav ponekad zrtva..zatvarenjem u sobu i plačući vi drage moje ne mislite na sebe,nego ste protiv sebe,predstavljajuci se ko jadnice koje ne umiju s trogodisnjakom i onda se nadju iste takve koje to podržavaju.. Svima je tesko,al jos je teze kad procitas ovako nesto,majcinstvo se predstavlja ko žaljenje za starim vremenima kad nisi morao bit tu 24 sata za nekog,ja ne dajem tom podrsku,ako vi dajete onda barem drugacije pružajte podrške,pozitivno razmišljajući i tražeći načine kako da i vi nadjete malo vremena za sebe,za mene nije podrška kad netko napiše "Jao draga,znam kroz sta prolaziš,nema načina,teško je.."
biti majka ne znaci biti rob dece ceo zivot!!
to su praistorijska shvatanja majčinstva,gde majka nije radila vec imala obavezu da "gaji" decu..a očevi sluzili samo da rade i zaradjuju..draga moja svet se promenio a zbog takvih kao ti Rebeca i mnogih drugih koji naturaju ženama taj stav da su bitne tj.najbitnije detetove želje do te mere da majka postaje isfrustrirana bez i jednog trena za sebe,imacemo još mnogo ovakvih tema. Svoju decu volim iznad svega,ali prvo moras sebe voleti i ceniti da bi bilo koga drugog mogao voleti,pa i svoju decu!
Zeni treba uteha u trenucima slabosti, ne pametovanje.
Jos jedna "savršena" mama koja, prilično sam sigurna, svojim načinom vaspitanja stvara one loše, egocentricne ljude, koji su od malih nogu navikli da drugi rade njihov posao, jer im je mama od malih nogu činila magarece usluge. Stavljati dete na prvo mesto do te mere da majka treba da se oseća krivom kada želi od tog deteta malo da odmori, samo znaci da će to dete izrasti u ono sto sam vec navela iznad. Inace, samo one hladnokrvne majke, bez prave ljubavi prema svojoj deci nisu prošle ovakve situacije "ludila" zbog svog deteta, kako je opisano u tekstu. (Ili možda imaju ekstremno mirno i dobro dete :))
kad bi se tate malo vise ukljucile u zivote nasih malisana lai zapravo (ne kao gosti),ne bi bilo ovakvih situacija...partner treba da pomogne a ne da gleda kako se od umora i stresa cepas...bravo mama na hrabrosti da kazes ono o cemu vecina razmislja
Tako se prepoznajem u ovom tekstu, jedino sto se ne stidim nikoga jel cisto ne vjerujem da stvarno postoje te savrsene mame ( ako su iskrene same prema sebi). Momentalno (dok navece kad svi legnu i ja krisom jedem cokoladu i pokusavam da dodjem malo sebi ;)) citam knjigu "Najsrecnija beba u kraju" u kojoj se upravo taj period opisuje i za sad mi se cini jako dobra i realna i sa dobrim savjetima. Meni je knjiga toplo preporucena od jedne iste takve (najgore) majke kao ja i ti :-))
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »