Komentari za tekst "Ovako zaista izgleda porođaj carskim rezom (FOTO)"

Komentara
149
Ostavite komentar
Izuzetno je bolno,meni je bar tako bilo,rodila sam dve curice pre 3 meseca,krenulo prirodnim i u zadnjem momentu na cr.Znala sam da ce oporavak boleti ali nisam ni slutila koliko.Mada dok mi kaze da posto su dve bebe,tako je bila oper. da ce malo duze i jace boleti oporavak.Dve nedelje sam se kretala kao puz zbog bolova.Prvih 10 dana nisam mogla ni sesti na wc solju.Iz lezeceg u sedeci polozaj sam ustajala celu vecnost,a tu su i dve bebe pa skoro smetnem sa uma bol dok ih previjam,hranim pa kad zaspu zvezde vidim od osecaja da mi se utroba raspada.Istina je da svaka zena drugacije podnosi,posmatrala sam zene u sobi,jedna je drugi dan sa sve kateterom prosetala s jednog kraja porodilista na drugo a ja 2 nedelje nisam mogla hodati normalno.I dan danas ponekad osetim rez i desnu stranu stomaka da boli.Verujem da vecini nije tako kao meni,al oporavak je zaista bio spor i bolan.Sve sam uspela izgurati zbog moje dve princezice,najvise me morilo sto to prvo vreme nisam mogla biti vise fizicki sposobnija zbog njih dve,malo sam se lose osecala sto mi treba 'sto godina' da dosetam do krevetca kad zaplacu,pa kad je mm kuci on mi je dodavao bebe,drugu pomoc nisam imala.Sada vise i ne razmisljam o tome,moje devojcice mi ispunjavaju dan,njihove okice i osmesi su daleeeko jaci od bilo kog bola,uvece ponekad osetim rez ali sam presrecna sto sada mogu skociti i poleteti kao leptirica kada me moje dusice trebaju :-)
Slazem se u potpunosti. Niko normalan ne bi radije birao carski od prirodnog porodjaja ali bolje i to nego neki problem sa bebom ili vama. Samo ne znam zasto zene (ne sve) ali vecina osudjuju to i ako su se prirodno porodile nisu kraljice ne znam ni ja sta. Tokom carskog ne osecas bol ali posle ako je totalna anestezija kao meni sav se treses a treba na drugi lezaj da predjes da te prevezu do sobe pa oet sa njega na krevet a kad vam izvade ono cudo iz usta a vama se kaslje pa rana otkida sva sreca kod mene je tp trajalo svega 2 dana ali kod drugih nije tako. Tako da koliko vi ne mozete da sedite toliko zene koje su carski imale ni da legnu ni da ustanu ni da kaslju ni da se smeju ne mogu a da ne zaboli. Sve je to na kraju nebitno kad je beba dobro
Slazem se s vama,imala sam hitan carski i znam sta pricate.Carski rez je operacija,i ne shvatam kako uopste bilo ko moze pomisliti da je jedna operacija bezbolna.
U pravu si tacno tako...Ja sam imala 2 carska...Jos malo imamo 3 meseca...:)
Nije to bezveze carski rez!ko nije iskusio ne moze nista da kaze,to je bre ljudi opasna operacija..ja sam imala carski pre 5 ipo meseci,krenula prirodno i dete se nije spustalo i posle 6 sati na sto..sa epiduralom proslo sve sjajno,odma videla mog debeljka,jer kazu da ga prirodno nikad ne bu rodila..tako da,samo dobri strucnjaci da su uz vas i sve super,carski..ko mora da se muci nek se muci u 21.veku epidural je HEPIDURAL..i ziveo on!!
Annie, isti slucaj... Od pola sedam uvece do pola osam ujutru. U osam na hitan carski. Dani u porodilistu prolazili u suzama jer nisam rodila prirodno...a cujes zene koje se prirodno poradjaju. Trudnoca bila idealna, bebica 4 kg, a ja ukupno 69 kg! Svi uslovi bili dobri za prirodan porodjaj ali, eto.
Isti slučaj i kod mene, stim da sam se ja mučila od 23 do 9 ujutru, pa su me odneli na hitan carski...
Moje iskustvo.Sve proteklo uredno tokom trudnoće, odlazim u porodilište sve ide svojim tokom, odjednom beba počinje da gubi srčane tonove hitan carski. Sve je prošlo u redu iako sam žalila što nisam uspela prirodnim putem viša sila tako je bog hteo. Druga trudnoća posle 2,5godine. Znajući da ću ponovo na carski rez(iako sam želela ovog puta prirodno da pokušam). Odlazim u porodilište kontrakcije su tu. Ostajem u porodilištu nikakvo šetanje strogo mirovanje. Dan pre zakazanog carskog reza počinje porođaj isti scenario samo što je ovoga puta bebac krenuo baš brzo i opet hitan carski rez. Oba puta me je porodio isti doktor. Imam dve sreće najveće. I opet bih sve prošla zbog njih. Nadam se u budućnosti još jednoj sreći i da budemo potpuni. Eto mog iskustva.
Porodila sam se prirodnim putem, porođaj je dugo trajao, bilo je mučno i iscrpljujuće, ipak na kraju sam bila presrećna i odmah zaboravila bol kad sam videla moje čedo i shvatila da je sve OK. Znam da majke koje rode na carski dugo nose taj osećaj uskraćenosti jer ne učestvuju aktivno u porođaju i ne mogu odmah bebu da priviju na grudi. Nema razloga za to mamice. Vaše telo je stvorilo bebu i nakon devet meseci je donelo na svet. Nije bitan način. I jedino što je bitno kod porođaja je da su beba i mama dobro. Srećno svima, porodite se na način koji će biti najbezbedniji, a to nam hvala Bogu, 21. vek dozvoljava.
Gordana, niste pročitali moj post, očigledno. Nije reč o doživljaju bebe, naravno da je isti doživljaj, pa majke smo. Rekoh, osećaj uskraćenosti, jer su mi žene koje su se porodile na carski rekle kako im je je žao što nisu bebu odmah privile na grudi, i kako su na neki način razočarane jer su se spremale i očekivale prirodan porođaj. Moje ohrabrenje se odnosilo na te majke, a ima ih puno. Pozdrav i svako dobro, nema potrebe reći nekom da piše gluposti, lepše se živi bez zajedljivosti, verujte.
Gordana, niste pročitali moj post, očigledno. Nije reč o doživljaju bebe, naravno da je isti doživljaj, pa majke smo. Rekoh, osećaj uskraćenosti, jer su mi žene koje su se porodile na carski rekle kako im je je žao što nisu bebu odmah privile na grudi, i kako su na neki način razočarane jer su se spremale i očekivale prirodan porođaj. Moje ohrabrenje se odnosilo na te majke, a ima ih puno. Pozdrav i svako dobro, nema potrebe reći nekom da piše gluposti, lepše se živi bez zajedljivosti, verujte.
Pa naravno da ce mame sa spinalnom anestezijom da ugledaju bebu odmah. Sa totalnom anestezijom ne. Ja sam takodje bila primorana na carski i naravno sa opstom anestezijom pa sam bebu videla 3-4 sata kasnije i to na 5 minita samo. Mame koje su delole sobu sa mnom koje su tog dana porodjene carskim rano ujutru su cekale mnogo vise, jel te, isto kad i ja su dobile bebe... eto, ne dozive sve mame isto...
Porodila sam se carski i apsolutno dozivela bebu potpuno jednako kao u ti.Gluposti da mi to ne dozivimo isto...svasta...
Morala sam na carski prvi put zbog uske karlice. Budjenje iz totalne anestezije uopste nije prijatno, a za dva meseca treba ponovo da se porodim i ovog puta bih sa spinalom, jer zasto da ne vidim svoju bebu odmah, ako vec postoji ta mogucnost. Ko kaze da nije imao bolove posle carskog reza- prica neistinu. Prvi dan je najtezi, posle svaki sve laksi, a kad se ode kuci sve moze da se radi sa bebom. I sto rece jedna zena-svaki porodjaj je carski. Bio on prirodan ili ne
Ja sam se porodila prvi put u totalnoj na carski, a drugi put sa spinalom. I ta dva iskustva ne mogu da se porede. Sa spinalom inace zaista nista ne boli jer se dobije i morfijum. Nisam imala cak ni bolove kakve sam osecala nekada prilikom menstruacije... Jedina neprijatnost je blagi svrab po licu.... Naravno u svakom slucajnu bitno je da onaj ko daje anesteziju bude strucan i da zna sta radi. Anesteticar je jednako bitan kao i ginekolog koji poradja....
znate sta zene svi koi ste isli u carski rez nek vam zavide one koji nisu iskusile to jer ja nisam bila .a ostalo zato sto ste HRABRIJI od nas sto smo prirodni porocaj.
U 9tom mesecu sam saznala da cu biti porodjena carskim rezom,i mnogo toga sam procitala strasnog u vezi samog poradjanja c.r.!
I naravno uplasila se!
Moja iskustva su super,sve je islo lagano i spontano,straha je naravno bilo!
U jedno sam sigurna da je to carski za bebu i da je to najbolji i najsigurniji nacin gde ce ona bez ikakve kom.doci na svet!
Naravno da podrzavam prirodni nacin,i to da je priroda sve udesila da to ide kako treba,ali mi je cilj da onima koji citaju kazem da nema potrebe za strahom i da sto manje citaju i opterecuju se!
Sve zene su drugacije i drugacije podnose bol!
Srecno buducim mama!
Oporavak je individualna stvar. Mene je boleo ceo deo oko rane i mesec dana nakon porodjaja carskim rezom. Dva meseca sam na poseban nacin ustajala iz kreveta. Tri do 4 meseca nisam imala osecaj kada pipnem oziljak i donji stomak,kao gumu da pipam. Jesam ustala i hodala koliko su mi rekli,ali je bolelo ekstremno. Receno mi je da mi je prirodan porodjaj skoro pa nemoguc zbog velicine karlice i obima bebine glave. I nisam se usudila na drugo dete,jer i nakon 6 godina pamtim taj bol i oporavak uz knedlu u grlu. Dok je moja prijateljica na skidanje konca otisla u stiklama i nasminkana,ja sam jedva svoju bebu podizala prvih mesec dana.
Nije kod svake porodilje oporavak isti posle carskog reza.Prvi dan je tezak i prvo ustajanje iz kreveta al posle sve lakse i lakse.Ja sam pazila prva tri dana kako ustajem i lezem u krevet jer sam imala kateter,sam kateter nije mi pravio nikakve probleme.Za prvo ustajanje su mi pomogle dve sestre,posle sam sve sama bez ikakvih problema. Vadili su mi konce 7dana od carskog i nista nije bolelo. Od prvog dana kad sam stigla kuci normalno sam se kretala i sve sam mogla da radim jedino sto nista tesko nisam dizala prvih mesec i po dana. Proslo je 13meseci i 2nedelje od carskog reza i beba i ja smo super.
Meni oporavak iskreno nije tesko pao,prvi dan mozda kada sam trebala da ustanem,preovladava strah od rane i krene bol,ali kod mene je to kratko tranalo,ja sam vec drugi dan u bolnici ustajala i tusirala se normalnoo.
Jedino malo zaboli-zategne kada ustajete sa kreveta,meni je smetalo sto mesec dan nisam mogla da spavam na stomaku,ali brzo pridje!!!
Iskreno.....ja sam rekla,ja bih na carski rez mogla da rodum 5. 😀😁
Bez strah jer strah je pokretac bola....makar u mom slucaju uvek bio!
Srecnooooo.... 🙋✋💞
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »