Komentari za tekst "Ovako zaista izgleda porođaj carskim rezom (FOTO)"

Komentara
149
Ostavite komentar
Ja sam se porodila carskim rezom u martu u pancevackom porodilistu. Neko je ovde vec to napisao, prvi dan je najtezi, bol je najintenzivniji i jos uvek se oporavljas od anestezije. Nas su ohrabrivali da par sati posle operacije ustanemo i setamo malo, i to dosta boli, ali je podnosljivo. Prva dva dana ne jedes nista, primas infuziju, kateter skidaju 3. dana. Svo vreme dok si u porodilistu primas bocke u stomak, guzu i preko braunile (antibiotike, sintocinon itd.). Opet se insistira da sto duze setas, koliko mozes, u principu te sve jako boli cak i kad se okreces u krevetu, ali bar do toaleta moras da odes kad skinu kateter, i posle da uzmes bebu iz boksa (tamo je baby friendly program i mozes da trazis da bebac bude sa tobom non stop, ako to zelis). Sesti dan ides kuci. Tada vec sve boli manje. Desetog dana otprilike ides da ti skinu konce, to ne boli uopste. Posle dve nedelje skoro ne osecas ranu, bar je to moje iskustvo.
Oporavak je drukčiji za svakoga.... Moja iskustva sa oba carska su sjajna. Oporavila sam se brzo i stala na noge. Vrlo brzo, kroz par dana sam i normalno šetala i radila druge stvari. Posle mesec dana sam bila kao i ranije. Posle dva nisam ni osećala ranu. Posle 3,5 sam počela da vežbam. Nisam nikakvo zatezanje osećala u predelu rane. Ali opet ima i onih koji se dugo i teško oporavljaju.... Zavisi od godina, uspešnosti zahvata, praga bola na koji je majka otporna, fizičkog stanja pre trudnoće i za vreme trudnoće.... mnogo stvari....
Opisite mi molim Vas kako izgleda oporavak? Ipak se seku tri sloja pa to dok zarasta, konci...sve :(( uh
Svaki porodjaj je CARSKI, bio to rez ili prirodna, na kraju i jedne i druge drzimo ta mala bica, koja su rasla u nama, u nasem narucju.
Ne razumem zasto bi se neko micio ako ne mora ,porodila sam se na carski rez pre 10 dana jer je moja malena bila ugrozena inace bih se porodila prirodnim putem pod epiduralom . Sve se iznenada desilo i mnogo mi je teska pala sama pomisao da moram na carski ,a sada drage moje mogu da vam kazem da nista ama bas nista ne bih menjala ,posle samo tri dana sam bila u mogucnosti da usisavam i obavljam kucne poslove ,osecam se odlicnooo!! Kao i moja malena!! Operisali su me u Nemackoj ,svo vreme sam bila budna i uz mene je bio moj dragi ,nista osetila nisam ,zahvaljujuci strucnjacima kojima sam vecno zahvalna!! Zelim da kazem da je jaaaako bitno ko vas operise i kako ,eto ja sam imala srece!! Ako bude sledeci put ponovicu isto ,najvise radi svoje bebe koja se ni jedne sekunde nije mucila ,toliko . Pozdrav svim mamicama :)
Slazem se u potpunosti!Odlican carski..nikada nisam zazalila..evo nakon 6.meseci se osecam savrseno.Rez zarastao i gotovo iscezao..sledece dete opet carski!
Imala sam carski pre par godina,beba je bila ugrozena,verovatno i ja..doktor je odlucio da idemo na carski,i hvala mu na tome..Carski u totalnoj,budjenje posle par sati(tj. dolazak sebi) tada su mi doneli cerkicu,neopisiv osecaj...bez ikakvih bolova,taj dan sam ustajala...ne zove se za dzabe carski..naravno da podrzavam sve sto je prirodno,ali pricam o onome sto sam ja prosla..i sve bih ponovo isto (naravno bez onog dela `ugrozena`)Ne znam ni za jedan slucaj iz svoje okoline da je neka htela carski tek tako,da se ne bi mucila...pozdrav svim mamama..sve smo mi carice :)
ja sam rodila na carski dva puta zbog zdrastvenih problema, totalna anestezija ali su je doveli čim sam se probudila, posle toga nisam mogla da dojim opet zbog zdrastvenih razloga i jako sam bila tuzna i sad sam.. jer imam osećaj kao da mi je otet jedan deo života... zato ne mogu da shvatim da se neko odluči sam na carski ili da ugasi mleko..
Mislila sam se da li da komentarišem, ali ipak sam se odlučila da podijelim i svoje mišljenje. Rodila sam dva puta na carski i spremam se za mjesec opet roditi na carski koji je neizbježan. Prvi puta sam imala ogromnu želju i nadu da rodim prirodno, i na samom kraju poroda desile se komplikacije i naši životi su bili jako ugroženi, carski nas je spasio u zadnjem momentu moja bebica je imala abgar 5 7 :(. Drugi carski je bio zakazan jer je samo godina prošla od poroda, a sad treći se podrazumjeva. A što se tiče ugovorenih carskih koji nemaju opravdan razlog već idu preko veze zbog straha iz pouzdanih informacija znam da to nije baš česta pojava i ne ide to baš tako kao što mnogi misle i ovdje pišu. Nijedna žena nije kriva ako porod ne ide a i one koje imaju zakazan carski većinom je to iz opravdanih zdravstvenih razloga i njima nije lako priznati i pričati o tome. Tako nemojte dirati u te majčinske rane jer dovoljno im je teško jer većina majki i najradije rodila prirodno. Lijep pozdrav
Ja sam od onih koje su rodile prirodno bez ikakvih epidurala i sl. Tada pre 7god u porodilistu nas je bilo 7porodilja. Nas 3 prirodno i 4 carska i od toga samo 1 je morao hitno jer je beba bila u opasnosti ova ostala 3 su zakazana bila jos na pocetku trudnoce jer taman posla tatine i mamine princeze da se muce sta li vec. Podrzavam carski samo ako je neophodan inace ovo pekmezarenje danasnjih princezica da ih ne bi bolelo da se ne rasire dole i sl mi je uzasan sebicluk i sramota.
Nazalost sve vise i vise odluce za carski,misleci da je to bezbolno,bezopasno i zabavno.NIJE.Evo ja sam se nedavno porodila i treci put na taj nacin...da nisam morala ne bi mi palo na pamet .Mnogo vise sanse za komplikacije,infekcije..da ne pricamo o bolu,kateteru,uraslim koncima itd.Ali,kada je neophodno,kada je majka i/ili beba ugrozena,treba da se uradi i tacka.U pravu ste svi ,koji kazete ko nije preziveo ne moze da komentarise,ali je i ona u pravu ,koja izjavila da mnogo njih bez ikakvih razumnih razloga izaberu carski umesto prirodnog porodjaja...ako smo vec tu,sta je sa onima,koji ne zele da ih boli pa zatraze epidural?Sta bi sa zenama,koje izjave necu da dojim?itd.....
Bruka i sramota za ovaj kom.!!!!
Sebicluk i sramota je muciti i samu sebe i svoju bebu radi price rekla kazala ,nemam reci na kom. Ako je lose samoj sebi zeleti dobro i biti bez bola onda ne znam sta je dobro.
Pa ko ti je kriv sto nisi princeza. Vrati se u svoj 15vek. Dok citam tvoj tekst osecam tvoj bes i zavist. Ja sam se prirodno porodila, ali ne mislim nista lose o carskom rezu. Stvar je izbora.
Nije u redu komentaristi nesto sto ne znas. Ja sam imala tri carska reza.Prvi je morao,drugi sam trazila sama zato sto sam imala fetus mortus u sedmom mesecu a treci put me nisu ni pitali kako hocu da se porodim. Bila sam u totalnoj anesteziji,budjenje iz anestezije je grozno a bolovi posle reza su strasni,nosila sam kateter dva dana a bebu sam mogla da vidim tek treci dan. Nisam mogla lepo ni da sednem ni da legnem. Tako da daleko od toga da je carski rez "bezbolan" i niko ne zna nicje razloge pa Vas molim da svoje zaljucke ipak zadrzite za sebe.
Sramota za tebe sto tako govoris I mislis. Nisi prosla kroz to I nemas pravo da majke koje su rodile na carski rez smatras pekmezastim princezama. Za tvoju informaciju, to uopste nije pekmezanje a isto tako, uopste nije bezbolno. Ja sam se dva puta porodila na carski rez, u roku od dvije godine; prvi put jer sam morala a drugi put zato sto sam smatrala da ce se moja beba a I ja manje namuciti tokom porodjaja. I tako je I bilo. Dok sam gledala druge bebe koje su bile u podlivima zbog dugotrajnog porodjaja, bebe koje su izvlacili na vakum pa im deformisali glave... bila sam srecna sto sam donijela tu odluku, zajdeno sa mojim doktorom jer je moja beba je bila cista kao sunce I dobila 10 na rodjenju. Ne planiram vise djece ali ako bih ponovo radjala, sve bih isto ponovila. Ne sudi da ti se ne bi sudilo !
Porodila sam se carskim, jer sam morala cera je lezala sa glavom gore, i po merenjima lekara nije mogla da se rodi prirodnim putem. Na svu srecu carski je bio planiran, pa sam se porodila samo sa lokalnom anestezijom i mogla sam istog trenutka da vidim svoju bebu. Meni je drago sto se sve zavrsilo kako treba i sto dete na ovaj nacin nije bilo u opasnosti, ali sam par dana posle porodjaja (pogotovo prvi sledeci) razmisljala kako bi bilo lepo da sam se prirodno porodila i da sam mogla normalno da se krecem i brinem o svojoj bebi.
Kao i sve sto u ovoj temi komentarisete,ja sam takodje rodila sina carskim rezom. Porodjaj je predugo trajao,i jako mi je zao sto nisam iskusila da ga rodim prirodnim putem i privijem na grudi odmah.Tokom operacije bila sam budna,uz elidural,ali ne mogu reci da je bilo bezbolno.Takodje nijedna ruka nije bila slobodna da ga dodirne tad i to mi je jako zao.Jedna ruka vezana na infuziju i razne aparate a druga uz telo,verovatno da bi se izbegle eventualne situacije panike.U svakom slucaju,bitno je da sve prodje u najboljem redu.
i ja sam na carski se poridila pre nepunih 2 meseca i bila sam skroz uspavana, jako mi je zao sto ga u prvim minutima njegovog zivota nisam videla i dodirnula ali sada ne ispustam ni jedan minut a da nisam sa njim.
Najsretnija mama
Super je to sve ali na zalost mnogo zene iz straha ili drugih razloga jos uvek misle da je super ako mogu carskim rezom da se porode... preveliki broj porodjaja se zavrsavaju carskim... zato sto mituju, imaju vezu ili sta vec... to bi trebalo da se kontrolise i zaustavi. Sve ostalo stoj i naravno da je super da se moze ovako ako je stvarno neophodno... http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Svaku-cetvrtu-zenu-porode-carskim-rezom.lt.html
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »